Ervaringen

Ik wil ervaringen weten over het sleepslangetjes systeem je weet wel al die slangetjes Penditwist.jpg het lijkt mijn een mooi systeem voor gras en bouw land want het weegt weinig zeker als je sleepslangt

Deel dit topic

Reacties

Arrie94
Watte??? Als ik Penditwist.jpg intik bij Google Afbeeldingen kom ik hier: joskin.com/images/dewulf-x-trem-penditwist.jpg/

Mij lijkt dat die zooi snel verstopt als er wat gras of gewoon dikke stront doorheen moet...
ValtraT202
@Arrie94 wat dan in duitsland wordt dit zo wat allenmaar gebruikt
Arrie94
@ValtraT202 Zal best, maar als wij een Simko nog verstopt krijgen, hoe gaat dat hier dan?

b450
Of het werkt is tot daar aan toe....
de vraag is of het mag!
Als de mest in de grond gebracht moet worden mag dat penditwist systeem waarschijnlijk niet.
fendt308-driver
@Arrie94
1 klosje + nog wat = verstopt
IH1055XL
@Arrie94
Sorry voor mijn direct antwoord, maar ooit gehoord van een snijkast?? De darmen die men gebruikt bij een bouwlandbemester zijn niet direct groter. Als men een goede snijkast gebruikt lijkt dit me geen probleem. Ken wel de wetgeving niet in Nederland i.v.m. het emissie-arm toedienen van drijfmest
Arrie94
@fendt308-driver Inderdaad!

@IH1055XL Er zit ook een snijmolen in de invoer, maar das nog steeds niet alles. Rundveedrijfmest is gewoon geen water...
pruttelpower
@Arrie94

goed mixen scheelt al de helft, er zijn boeren die elke week of eens in de twee weken mixen, die staan nooit te tobben. Je moet ook goed kijken wat je in de put gooit, of laat slingeren. Kuilplastic, hout end. hoort ook niet in een put.
maikwolsink
In Duitsland dit voorjaar ook met zo'n systeem gewerkt. Deze was alleen van vogelzang en 30 meter breed. Ik heb maar 2 x in 5 weken de snijkast verstopt gehad dus het werkt heel goed.
Arrie94
@pruttelpower Ja, klopt, mixen doen we ook, op de 1000 toeren, dus dan gaat hij wel rond. Maar als de koeien binnen komen hebben ze weleens wat hout in de klauwen zitten van het houtsnipperpad. En als daar wat gras achter blijft hangen zit ie verstopt... Droge koeien hebben ook dikke stront, als dat door dunne slangetjes heen moet... Volgens m'n vader is het niet goed om stront vaak te mixen.
pruttelpower
@Arrie94

De stront krijgt er niks van denk als het nog een rondje gaat?!
Arrie94
@pruttelpower Ik weet niet, maar als je iedere week cola schudt zonder op te drinken, maar de gassen kunnen er wel uit en je drinkt het na een half jaar op is het niets anders dan zwart water. (slechte vergelijking)
newholland6640
@Arrie94 ja, omdat het in beroering wordt gebracht komt er weer lucht bij= verrotten en heb je dus niks meer aan die mest.
Arrie94
@newholland6640 Zo was het ja!
ronald-deutz-fahr
@newholland6640
Hoe krap komt zoiets? Wij mixten de put onder de loods elke 6dagen, anders schuimt hij over
newholland6640
@ronald-deutz-fahr daar zijn de meningen over verdeeld. wij mixen ook bijna elke week. ik gaf alleen de reden aan die de pa van arie had. goede mest rot niet zegt men 😉 ik weet t ook niet 😄
IH1055XL
Slechte mest door te veel te mixen??? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Op het bedrijf waar ik vroeger werkte liepen de koeien ook door een grindpad en werden ingestrooid in de ligboxen met houtzaagsel. In de winter werd er elke 2 à 3 weken gemixt. Na een half uurtje stroomde de mest rond. Langer mixen is zinloos en kost alleen maar brandstof. Zelden of nooit problemen bij het uitrijden. Op internet kom je combinaties tegen van wel 30m. Zijn dat dan allemaal idioten die niet weten wat mest uitrijden is??
Renze
Quote @newholland6640:
@Arrie94 ja, omdat het in beroering wordt gebracht komt er weer lucht bij= verrotten en heb je dus niks meer aan die mest.

Als mest of planten verrotten met lucht erbij (zuurstof) doen de aerobe bacterien hun werk. Komt er geen zuurstof bij dan verteren anaerobe bacterien het materiaal, welke stikstof gebruiken ipv zuurstof. Daarom ploegen ze plantaardig materiaal ook niet onder in Amerika, het moet in de toplaag blijven waar er zuurstof bij kan, omdat er dan meer stikstof voor de plant overblijft.

Te lang mixen is idd niet goed omdat je hem dan "dol" draait, waardoor het des te eerder weer gaat ontmengen. Net als met specie in de molen.
Favorit614
Quote @Renze:
Te lang mixen is idd niet goed omdat je hem dan "dol" draait, waardoor het des te eerder weer gaat ontmengen. Net als met specie in de molen

Mest is geen beton of cement , je draait het niet dol oid.
Het ontmengen vd mest hang samen met hoe vezelrijk de mest is en hoe grof de vezels zijn.
Ik heb klanten die mixen 1x per 3 weken wat goed blijft (die strooien zaagsel in de boxen)
En ik heb een klant die strooit vlas in de boxen , dat is met een week ontmengt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0