Ford 3000 - remmen

Remmen bijstellen langs de achterkant van de remtrommel of toch meteen nieuwe remvoeringen plaatsen.Iets waarop ik speciaal moet letten?

Deel dit topic

322kris

Reacties

Wimsumar
Beste Kris322: "Bijstellen" kan als je de pedalen 'tot de bodem' in moet trappen. Als (dan na eventueel bijstellen) geen remkracht meer is, voeringen controleren/vernieuwen.
ValtraStisch
Als je het echt perfect wil hebben dan kun je de remvoering vaak het beste vervangen.
De oude remmen bevatten nog vaak asbest en zijn verglaasd
De trommeldiameter moet nog binnen de marges vallen anders lopen je nieuwe remschoenen niet volledig langs het wrijvingsvlak.
Je kunt vaak aan de binnenzijde wel zien wat het origineel is geweest.
Zorg ook dat je scharnierpunten goed gangbaar en gesmeerd zijn,dat geldt ook voor de glijvlakken van de remschoenen.
Voor de laatste kun je het beste kopervet gebruiken,dit kan beter tegen hitte en hecht beter.
322kris
We zullen maar direkt voor het betere werk gaan...vervangen dan.
newholland6640
Heeft deze trekker remmen in oliebad??
jammermaarhelaas
@newholland6640

De 2000 en 3000 hebben net als jou SuperDexta droge trommelremmen bij de wielflens. De 3055 en alles wat begint met een 4 of hoger heeft natte dubbelwerkende schijfremmen in de achteras. Uitgaande van de 1000 serie die vanaf najaar/winter 1964 is gebouwd.
newholland6640
@jammermaarhelaas jammer, die andere remmen zij supergoed! Ik vroeg het omdat je die remmen nagenoeg noit hoeft te vervangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!