Illustratie van:

Eicher Tiger 1 - Motor draait niet constant

Mijn vader heeft zo'n 15 jaar geleden een Eicher Tiger 1 gerestaureerd (te zien tussen mijn profielfoto's) en heeft er toen een brandstofpompje van een Deutz moeten opzetten omdat het origineel ontbrak. Voor de rest is de motor nog in zeer goede conditie.
Het probleem is dat de motor zijn toerental niet aanhoudt, ofwel valt die stil ofwel loopt hij langzaam op tot volgas.
Wellicht iets met de regulator, maar ik ken daar helemaal niets van en ik hoopte dat er hier iemand mogelijke oorzaken aan het licht kon brengen.

Alvast hartelijk bedankt!

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Mechanische regulateur? Dan zouden de veertjes lam kunnen zijn. Als ik zo lees heb je 'hetzelfde' onregelmatige geluid als de buurman in zijn D6507 C. Je zou dan de veren van de regulateur moeten vervangen.

Wellicht is het goed, om even een filmpje met geluid op Youtube of een gelijkaardige website te zetten.
Deutz-oldie
@SJB533
Oké, bedankt voor de info! De regulator zit in de distributie, dus dat zal open moeten. Als we daar eens de tijd voor hebben en het zien zitten, zullen we er eens aan werken. Ik laat je dan wel horen hoe het gelopen is.
Deutz-oldie
@SJB533
Vandaag de distributie opengedaan. Er zitten 2 gewichtjes in die in een groef op een soort poulie de veer moeten samendrukken naarmate de motor sneller draait. 1 van de 'armpjes' aan de gewichtjes zat niet meer in die groef. Nu dat opgelost is, loopt de motor opnieuw perfect. Nogmaals bedankt voor je reactie!
SJB533
@Deutz-oldie
Zat dus in de regulateur, maar dan net iets anders dan ik vermoedde 😉

Geen dank, probeer ook maar te helpen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Tiger 1 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
4