Illustratie van:

Schaffer onbekend - Schaffer 330 problemen met koeling

We hebben nu al 4 jaar een schaffer 330 maar sinds het begin had die al wat problemen met de koeling. Maar na 2 nieuwe koppakkingen en een nieuwe cilinderkop hebben we een vermoeden dat de vorige eigenaar er een verkeerde ventilator heeft opgezet. Een ventilator waarvan de bladen volgens ons verkeerd opstaan. Heeft inmand een schaffer 330 zo ja kan u dan een foto van de ventilator met radiator op deze pagina zetten

Deel dit topic

Reacties

MartijnvanHeerde
Naar mijn weten draaien alle kubota's dezelfde kant op.

www.agriwep.nl/uploads/agriwep/…

Stomme vraag misschien. Maar je radiateur zit niet dicht of verstopt? Waterpomp ook al gecontroleerd?
bart1997
In wlke richting draait die ventilator
Fast Eddy
Als het goed is zuicht hij de lucht dooe de radiateur. Maar kan hij zijn warme lucht wel goed kwijt? Want ik zie de oliekoeler vlakbij de motor zitten en hij blaast niet direct naar buiten.
bart1997
Die oliekoeler staat op onze schaffer niet op .onze schaffer blaast de lucht door de radiator. Dat vind ik raar hij blaast warme lucht die van de motor komt door de radiator
Fast Eddy
@bart1997

Dat doen de meeste grote shovels ook.
Als hij maar genoeg verse lucht kan pakken.
Kan je de vin ook omdraaien? Kan je dan zien of het beter wil.
heimans
@Fast Eddy

Haha, instinker... Als je de vin omdraait, staat ie weer precies zo.
heimans
Of je moet al een cleanfix hebben...
Fast Eddy
Ohja niet aan gedacht. Ik heb het ook nooit bij de kop gehad.
Robinvdl
Is je radiateur niet gewoon erg vuil van binnen zodat hij niet genoeg koelvloeistof kan rondpompen?. Dit heb ik pas nog gezien bij iemand. Lekke koppaking door warmlopen. Alles weer netjes gemonteerd en proef laten draaien, gevolg hij werdt veel te warm. Van alles geprobeerd maar werdt telkens te warm. Ook hadden we de radiateur zelf meerdere malen schoongemaakt en doorgespoeld, dus die was schoon dachten we. Uiteindelijk toch maar radiateur weggebracht. Scheen dus een koelblok van binnen helemaal kapot te zijn door vuil. (wat je zelf dus niet kan zien) nieuwe koelblok in gesoldeerd en trekker koelde weer zoals het hoorde. Dus daar zou je ook eens naar kunnen kijken.
bart1997
Ik moet wel zeggen dat het water in de radiator erg bruin ziet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schaffer onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!