Illustratie van:

Mitsubishi Rupsdumper - trekt scheef bij rechtdoor rijden

Hallo,

op mijn werk gebruiken we Mitsubishi rupsdumpers om onder andere moeras-mais te hakselen. Nu hebben we het probleem dat bij een van de dumpers tijdens het recht vooruit rijden de machine naar links trekt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hydraulische aandrijving, maar we kunnen het zelf (na veel proberen) nog niet vinden.

Is er hier iemand die een idee heeft over wat de oorzaak hiervan kan zijn?

met vriendelijke groet,

Thomas

Deel dit topic

Reacties

fendt308-driver
Rij hendel goed afstellen
wilminkje
Denk dat de persoon die er op zit aan de linker kant wat zwaarder is dan aan de rechter kant 😮
johnd-ts
@fendt308-driver

Er zit geen rijhendel op deze machine, alleen een gashendel, vooruit/achteruit schakelaar en een stuur..
fendt308-driver
@johnd-ts
dus in principe als je je stuur iets draait rijd hij recht uit?
johnd-ts
@fendt308-driver Klopt, maar rijdt dan wel langzamer omdat je in principe aan het bijsturen bent. En laat je het stuur dan even los, dan trekt de dumper direct naar links, niet heel handig bij het hakselen..
heimans
Ik gok dat dit ongeveer dezelfde aandrijving heeft als een rupskraan en daar wordt meestal, vooral bij de grotere, elke rijmotor gevoed door een pomp, dus je hebt of hoogstwaarschijnlijk verschil in opbrengst per pomp of beide pompen hebben wel dezelfde opbrengst, maar een rijmotor wordt minder. Zaak is om de pomp voor de linker rijmotor iets meer liters te geven en dan zou die weer recht moeten rijden.
johnd-ts
@heimans De monteur vertelt me net dat er bij het achteruit rijden geen problemen zijn, dan zou je dus zeggen dat het niet aan de hydraulische opbrengst ligt, of toch wel?
heimans
Zou je zeggen ja, dan misschien aansturing van de ventielen, servodrukken zijn goed? Ik heb in de gaten dat dit systeem afwijkt van een rupskraan. Ben benieuwd wat de storing is.
Fast Eddy
@johnd-ts

Wij hebben het zelfde probleem met net zo`n dumper.
De aandijving is al gereviseerd maar het probleem blijft.
GROENEDEERE
Heijmans heeft gelijk. Vaak zit er ook een smoorklep die de olie smoort. Bij de linker kan die iets dicht zitten. Bij achteruit rijden hoeft de smoorklep niet zodanig weerstand te geven dat de dumper trekt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mitsubishi Rupsdumper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6