John Deere 2130 - na olie verversen en oliefilter wisselen ging het fout na starten

Na het verversen van de motorolie en het wisselen van de oliefilter is de filter en het deel waar hij aan vast zit van de oliekoeler los gekomen na het starten en na enkele meters rijden. kijk maar eens naar deze video:

we krijgen het niet zomaar terug vast gezet.
hoe moet dit?
looper321

Reacties

jmos
Juiste filter?
JD3010
Die nippel die je op het laatst in je hand heb, moet je in het motorblok draaien. Daarmee zet je de oliekoeler vast. Het is eigenlijk een soort verlengstukje, want de nippel die daaronder zit, zit het oliefilter aan vast zonder oliekoeler.
JD3010
@jmos Dat heeft er niks mee te maken.
jmos
@JD3010
Oke
john deere 7810
Zou er wel even een nieuwe ring tussen doen 😉

en heb je hem wel warm laten lopen voor die tijd? vind de olie vrij zwart voor een paar meters
looper321
@JD3010
Ja was de juiste filter.
Klopt idd dat de olie na verversen meteen weer zwart is. Als ons boekje waar we het in bij houden goed is bij gehouden zou hij laatste keer 6 jaar geleden en 1000 uur geleden of zo. Pa onderhoudt het niet netjes. En nu bemoei ik me er mee en dan wil je goed doen en dan gaat het mis.

En hoe moet ik die losse "nippel" dan vast zetten die je van opzij tussen die spleet ziet los zitten/bewegen?
stefaanp
Gewoon aanspannen met sleutel wel kijken of de dichting er onderaan nog in zit
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!