Deutz F2L612 - front gewicht

Ik heb een Deutz F2L612 maar ik heb een gewicht, nodig want telkens als ik wat op til met de hefinrichting gaat mijn voor kant omhoog..
deutzisnice

Reacties

valmet 605
Frontgewicht intoetsen op marktplaats. Blokjes kopen vervolgens Bokje maken met het lasapparaat. Dat op de trekker en klaar!
deutzisnice
Ok
KubotaB6001
Afhankelijk van hoeveel geld je er voor over hebt zou je natuurlijk ook op de Duitstalige eBay of op oldtimerplus.de/ kunnen zoeken naar een origineel F2L612 gewicht...
Wimsumar
Beste
Quote @Deutzisnice:
als ik wat op til

Vreemd, watten zijn op zich niet zo heel zwaar. 😉
Maar goed, 1.000 kilo lood is evenzwaar als 1.000 kilo watten.

Ofwel, je kunt het ook van de andere kant bekijken. Wellicht is ook de aankoppeling aan hetgeen dat je optilt te veranderen waardoor het gewicht dichter bij de achteras komt (of misschien zijn de hefarmen overdreven lang en is het probleem op te lossen door ze in te korten). Dan zijn frontgewichten overbodig. 😄
Gerron
Zou het kunnen dat je te veel gewicht wil tillen met dat kleine trekkertje? Op een gegeven moment zal de hef het niet meer tillen... Probeer dat eerst eens uit door iets zwaars aan de voorkant te hangen. Een paar zware buurmannen ofzo.
farmkoos
Hoi. een orgineel frontgewicht is zeer zeldzaam, niet te vinden, dat wordt zelf maken.Ik heb zelf een 20 literkan gevuld met lood(b.v. oude balanceergewichten van pers. auto) en dat oder de kap op de accu geplaatst.
Gerron
@farmkoos Ik hoop toch echt dat je geen 20 kilo op je accu hebt staan te stuiteren??? Accu nog heel?
Wimsumar
Beste
Quote @Gerron:
20 kilo

Het is een 20 liter-kan vol lood, dus een veelvoud van 20 in kilo's. :shock:
De originele accu zal inmiddels wel een 'knoopcelbatterij' zijn geworden. 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!