Deutz D4506 - is stilstaan slecht voor de tractor

Beste Medefans. Door ziekte heb ik mijn trekker van mijn strandatelier niet meer gebruikt na 2012. Hij ging in sept 2012 droog naar binnen en daar staat hij nu nog. Wel af en toe de accu langzaam geladen.
Toen ik vorige week voor t eerst weer startte liep hij meteen. Ook lag er na al die tijd geen olie onder.
Wil wel verkopen maar dat schiet ook niet op en gaat me zeer aan het hart. Maar ja nu denk ik dat zo binnen staan ook niet de oplossing is. Dus de vraag: wat zouden jullie doen?
hoor graag, met hartelijke groeten
Ada (Ada D4506)
Ada D4506

Reacties

casejxu
Ik denk persoonlijk dat zo laten staan voor jaren eigenlijk ook niet echt een optie is. Een trekker zal der nooit op vooruit gaat iig
weurding
Als hij droog staat valt het reuze mee, kan er best wel een paar jaar tegen
cormickdriver
Als hij mooi droog binnen staat gebeurt er weinig mee.wel zou ik er nieuwe olie op doen als je hem weer gaat gebruiken.als je hem niet missen wil vooral niet wegdoen!
Gerron
Zorg er wel voor dat de bandenspanning goed blijft. Voor 2.5 en achter 1.8 bar.
Rozema
Als je de ruimte hebt zou ik hem niet verkopen, als je het trekkertje al een tijdje hebt. Je zou er later idd spijt van krijgen, en daarbij levert het trekker van die klasse het meeste niet op.
Wimsumar
Beste Ada D4506: Mooi (binnen) laten staan, er kan je weinig gebeuren én deze trekker houdt hoe dan ook zijn waarde.

T.F.-fotoboek: tractorfan.nl/user/32894/…
valmet 8500
Gewoon laten staan als je de ruimte hebt kan altijd van pas komem een trekker
Deutztom
Vergeet niet dat je de mooiste trekker van de wereld hebt.
Sanderford
Miss wel een idee om m rondom omhoog te krikken en op blokken te zetten dat de banden net vrijstaan dan krijg je geen platte kanten aan je wielen. Doen wij ook ieder jaar met de carnavalswagen aangezien die driekwart jaar stilstaan. Verder als je de ruimte hebt en lekker binnen niet wegdoen! Doodzonde!
ed inter
Wel zo af en toe even laten draaien en als het kan heel klein stukje rijden komt de olie weer bij alle keringen
Gerron
Vergeet niet om de remmen eens te gebruiken.
Ada D4506
Nou Heren dankjulliewel voor alle reakties inmiddels!!
robbertk
Als je de motor niet regelmatig laat draaien, en die echt lang gaat staan raad ik aan helemaal af te vullen met olie dat het niet voller kan. Is het beste wat je tegen roest en uitdroging van keringen kan doen.
Ada D4506
Ok dank je Robbert
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!