Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 3.90 - Brandstofprobleem

Hallo,

Ik doe jaarlijks mee met de trekkertrek, alleen heb ik nu de laatste paar x een probleem met de brandstof, de eerste paar meter doet hij het prima, draai ik gewoon volgas en is er niks mis. Vervolgens als je merkt dat de sleepwagen een tandje zwaarder gaat en dat hij iets moet werken, bij ongeveer 50 meter, begint hij ineens te stotteren, en zakt hij helemaal in, ook voor de mixer doet hij het wel eens. Ik zou alleen niet weten wat het probleem is. Ik heb de tank helemaal gedemonteerd en er zat wel een beetje "drap" in. Helemaal doorgespoeld met diesel tot hij schoon was, vervolgens alle leidingen doorgeblazen en alle filters vervangen. En nog duikt het probleem weer op. Is het misschien een probleem met de brandstof pomp? Iemand enig idee?
Alvast bedankt,

Gr. Maggi

Deel dit topic

Reacties

dx11
Geen lek in je leiding ergens? Dat hij lucht aanzuigt zegmaar.
weurding
Denk dat je (opvoer)pompje niet goed is, dx heeft de tank onder de cabine dus ergens zal de aanvoer haperen
maggi
@weurding

dus je denkt dat hij ergens lucht aan zuigt? van de tank naar de brandstofpomp? of misschien van de brandstofpomp naar de verstuivers?
maggi
@weurding

dus je denkt dat hij ergens lucht aan zuigt? van de tank naar de brandstofpomp? of misschien van de brandstofpomp naar de verstuivers?
weurding
Kan lucht zijn of niet genoeg aanvoer van diesel, op de brandstofpomp zit een opvoerpompje met een zeeffilter, is die wel schoon en geen scheurtje in het membraam?
weurding
Geeft de retourleiding ook brandstof?
weurding
google.nl/search/…
onder het ronde dekseltje zit ook een gaasfilter
maggi
@weurding

opvoerpompje heb ik ook los gehad, geen scheurtje of iets opgevallen
DieterL
Zuigt de tank geen vacuum?
maggi
Hotoch, nee nog nooit iets van mee gekregen toen ik de tankdop er af haalde
stannetje96
Heb ie dit ook met de pomp op de standaard stand?
maggi
ed inter
Als je wilt weten of de leiding van de tank naar opvoerpomp goed is maak beide einden los een kant een blindplug er op liding vol diesel doen de andere kant een beetje luchtdruk er op zetten als er ergens 'n scheurtje zit komt er diesel uit
maggi
@weurding

als hij ergens lek zou zijn, zou de trekker toch erg slecht aan moeten springen? hij sprint eigenlijk gewoon normaal aan.
weurding
Eigenlijk wel ja, dan zou hij de brandstof moeten laten lopen en duurt het een poosje eer hij aanspringt, denk toch dat hij op een of andere manier niet genoeg krijgt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7