Illustratie van:

Case 1494 - kopen?

Goedemiddag,

ik ben bezig met het kopen van een nieuwe tractor en heb onderstaande gevonden. Ik wil er gaan kijken maar hebben deze type tractoren nog dingen waar ik op moet letten en wat vind je van deze tractor.

marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…

ik gebruik de tractor hobby matig en wil er graag een nieuwe of goede 2e handse voorlader op monteren, heb je daar ervaring mee?

alvast erg bedankt voor je reactie?

groet,

Paul van Dam

Deel dit topic

Reacties

wezel844-s
Zijn niet de beste versnellings bakken die met powershift
9600power
@wezel844-s wat is er mis mee dan ?
eicher4048driver
Ziet er mooi uut, als je mensen met ervaring zoekt klik dan op case 1494 en kijk dan bij mensen met ervaring.
ADB996
Staat er rechts van de motorblok David Brown, dan is het een David Brown trekker onder de naam Case
ADB996
@wezel844-s waarom niet??
wvdh
@9600power ik kan ze die door midden breken
mc-cormick-ihc
@wvdh ik ken ook een 1246 die ooit door midden is gebroken en 1 persoon die er zelfs een heel antidoorbreekframe onder heeft gemaakt dus t ligt niet specifiek aan de 1494...
DieterL
De hydrashiftbakken zijn prima als je ze maar gebruikt en onderhoud geeft zoals is voorgeschreven.
D.w.z. als je de koppeling intrapt, dan moet je de hydrashift weer naar de 1e versnelling zetten voor je wegrijdt (kan vervelend worden als je veel voorlader werk hebt).
Daarnaast moeten ze de juiste en schone olie hebben i.v.m. het hydraulisch schakelen.
Op tijd verversen dus en niet zomaar allerlei werktuigen met verschillende oliesoorten en/ of vuile connectors aankoppelen.

Bij een koude bak kan het schakelen wat schokkerig gaan vanwege dikkere olie, maar als de bak warm is, moet iedere stap in 2-3 seconden gebeuren, zonder schokken.
wvdh
@mc-cormick-ihc ja waardoor brak die door. maar heb het inmiddels al 10 keer gezegd ik heb dat frame omdat er wel eens 2 ton in het midden hangt
9600power
@wvdh ik zou het frame maar is veranderen voor dat je trom pet af breekt
Husqvarna
Waarom niet gewoon een echte Inter, hij is dan wel rood en er staat Case op maar verder heeft 't er niks mee te maken. Hier zat eerder een David Brown dealer in de buurt, nou ze zeggen wel als toen Aston Martin de boel overnam en ze wit werden begon de trammelant want de tractorfabriek werd bijzaak en daarna hebben ze dit model nog bedacht.
mc-cormick-ihc
@wvdh ik bedoelde de no guts no glory tijdens t trekken. Zijn foto's van maar weet niet welk jaar en welke wedstrijd. Daarbij brak net als die ene case ook z'n trompet er af.
wvdh
@mc-cormick-ihc ja dat was in de 12 ton ofzo met een 2wd 1246 en kaal gewicht van 4.5 ton. maar daar zit nu een bak van 1455 aan
RubenSiebkes
@Husqvarna Dat David Brown door Aston Martin kapot gegaan is klopt. Maar dat deze serie slecht is heb je fout. Is gewoon de opvolger van de 90 serie. ( echte Inter zegt de man met een rode New Holland op z'n profiel plaatje.... )
valmet 605
@mc-cormick-ihc the no guts is ook geen gewone trekker. Als dat ding kon praten...
Denk dat die zou gillen, mix van genot en extreme belasting.
mc-cormick-ihc
@valmet 605 ja maar ook zeker een genot om dat ding in de 10t alle dikke trekkers er af te zien rijden...
mc-cormick-ihc
@wvdh niet overdrijven Wouter. 😄
valmet 605
@mc-cormick-ihc ik word altijd blij als ik dat ding aan zie komen. Die brede banden van een paar jaar terug waren mooi.

Vlam op de pijp en gaan.
mc-cormick-ihc
@valmet 605 die bande zagen er beter uit dan dat t goed werkte...
valmet 605
@mc-cormick-ihc het was wel mooi.
RubenSiebkes
@wvdh Dat bij de no guts no glory de trompet af brak was gewoon in de 6.5 ton standaard klasse hoor. Was in Doornspijk 2007. Ik heb er nog wel foto's van.
wvdh
@mc-cormick-ihc paar jaar geleden was het toch 12 ton bij ntto
wvdh
@RubenSiebkes oke in de 6.5 ton maar. ze hebben ook wel eens met 2 keer 650 per kant aan dubbellucht eraan gehad
HeitecNL
Volgens mij wil de TS graag advies over een 1494 icm een voorlader...

Anyway, ik heb dus een 1494 met mailleux voorlader, bevalt me erg goed. Olieopbrengst mag wat hoger zijn voor sneller werken maar ach, voor mij is het ook soort hobby. Sommige 1494's hebben een dubbele hydrauliekpomp (tandempomp) maar die zijn zeldzaam.

De 1494 op marktplaats is een witte geweest, ('83 - '85) heeft oude type vooras. Mijn voorkeur zou een serie later zijn ('85-'88) die hebben een moderne carraro vooras die scherper draait. Ik vind dat hij veel geld vraagt voor de tractor, maar als de tractor in goede staat is, is hij het wel waard. Zou persoonlijk een tractor zoeken waar al een voorlader opzit, is veel werk om een nieuwe of 2e hands pas te maken op een tractor.
RubenSiebkes
@wvdh jup , in de klomp toch? das op zand..
wvdh
@RubenSiebkes ja ik dacht dat het daar was, heb het zelf niet gezien maar zag er een keer foto's van
caseihmx100
Pas op met de uren er kan met de klok ge prutst zijn
ed inter
Husquevarna je zit er naast David brown was eigenaar van Aston Martin .Sportauto's bouwen was z'n hobby die werd gefinancierd door de tractor fabricage Hij is daar mee begonnen begin 50er jaren (als ik het goed heb)ook Alagonda auto's waren van David brown ,vandaar dat nog steeds Aston Martin types bijna altijd beginnen met de letters DB

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case 1494 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
263