Illustratie van:

International 743 XL - banden

Ik ga van de week een set brede banden kopen voor mijn international 743 xl ik heb nu 13.6r38. ik zat te denken om 540/65r38 er onder te gooien. maar past dit eigenlijks wel of zit de band dan tegen de spatborden aan?

Deel dit topic

Reacties

wezel844-s
Ligt aan je velg of dat past maar als je de orginele velgen houdt dan kun je de plaat gewoon verstellen maar denk wel dat die wat te small zijn
case-inter
Volgens mij past dit niet, gezien je oude maat moet je dan ook een bredere velg hebben. verder past de maat zat onder de trekker.

*verbeter me als ik fout zit*
SJB533
Gaat met een "Ergo S"-uitvoering sowieso lukken. In hoeverre het gaat lukken met het oudere type heb ik nooit nagemeten, maar ik geloof dat je dan nog enige ruimte over houdt.

Voorwaarde is wel, dat je natuurlijk ook de bijbehorende velg in de band hebt.
Loeideutz
Je bandhoogte, zeg maar tussen velg en spatbord wordt bijna 6 (57 mm) centimeter meer. Uitgaande van nieuwe banden. Als je nu overal zoveel plaats hebt tussen je band en het spatbord moet het lukken. Uiteraard moet je andere velgen hebben voor deze banden, of de velgen verbreden. Ook zullen ze op een breder spoor moetenkomen te staan. Ga je met tweedehands aan de slag, kan het wat meer lijden. Daarnaast kunnen er verschillen zijn tussen merken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!