Illustratie van:

John Deere 1630 - als de trekker warm is begint de heft te corrigeren en trillen

Hallo
ik heb veel problemen met de hef van mij jd 1630
als er iets zwaarders in hang zegmaar boven de 300 dan begint de hef te trillen en te corrigeren (hij zakt dan en schiet weer omhoog) en als het gewicht zwaarder als 400 kg is dan heft de trekker alleen als de motor 2000 toeren draait onder de 2000 toeren zakt de hef gewoon naar beneden en nog sterker is dat als de trekker koud is al deze problemen niet optreden dan tilt ie zo 800 kilo op zonder problemen maar bij de bedrijfstemp is het helemaal mis. olie en filter heb ik een maand terug vernieuwd

wat kan dit zijn ???? pomp???
alvast bedankt, gr stijn

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste DeutzStijn: De pomp is niet het eerste waar ik aan denk. Ik vermoed inwendig lekkage in het hefregelmechaniek en/of de hefcylinder.
Loeideutz
@Wimsumar Daar denk ik ook aan. Maar ik vreesden het toch een grote lekkage is als hij op bedrijfstemoeratuur niet veel meer kan tillen.
deutzstijn
@Wimsumar
dus ik moet hem uitelkaar halen dus? cabine er af hefdeksel eraf?
JD3010
Grote kans dat je afdichtingen van je regelschuiven lek zijn. Gebeurt wel vaker. Daarvoor moet je het hefdeksel eraf halen. Het zijn een paar O-ringen en een beetje werk.
deutzstijn
@JD3010 moet daarvoor de cabine er ook af?
JD3010
@deutzstijn Dat weet ik niet zeker. Mijn trekker had geen cabine.
john deere 7810
@deutzstijn

orginele vce?

dan niet. je moet wel je motorkap er af halen en dan achterste bouten van de cabine dan krik je hem zo 10/15 cm op en kun je het deksel er net af krijgen.

en zoals al werd vermeld waarschijnlijk liggen je o ringentjes van de regelventieltjes af. stelt op zich niet veel voor. nieuw afdichtingssetje er in.
deutzstijn
@john deere 7810
weet niet het is zon cabine die heel veel oude jd staat met boven het raam 2 van die roosters volgensmij is het geen vce maar een sekura
JD3010
@deutzstijn De VCE-cabine kwam ook bij Sekura vandaan. Op andere merken zat deze ook.

Deze?
tractorfan.nl/picture/683639/
stefaanp
Cabine moet er niet af gewoon hydroliekdeksel lossen bediening afleggen, deksel opheffen,veer van inwendige curve diepteregeling afleggen en spilletje uithalen van die curve diepteregeling dan kan je die inwendige curve baan diepteregeling af leggen en de hefopheffen achteruit trekken
deutzstijn
@JD3010
ja het is zon cabine als jij aanwijs
deutzstijn
Allemaal bedankt voor de reacties k ben mee bij de smit geweest en die heeft geconstateerd dat de pomp in achterbrug te kort terug geeft bij koude toestand gaf ie 8 bar en met warme omstandigheden 2 bar

mijn vraag hoe krijg je die pomp eruit kan van boven door het hefdeksel er af te halen of moet ie in tweeën???
JD3010
@deutzstijn Nee, die moet achter het koppelingshuis doormidden.
DESLAGERURRE
Hier mot ie dan door de midden .. dis wel een 6cilinder maar het komt op het zelfde neer ..
DESLAGERURRE
Wel raar .. het opvoerpompje stelt weinig voor .. maar goed het kan .. maar 8 bar is ook al niet genoeg .. moet tussen de 12 en de 9 bar zitten ..
DESLAGERURRE
Maar er kan ook een scheur in een buis zitten ..hebben wij ook gehad met de 3040..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3