John Deere 7810 - probleem met airco & ventilator

Beste Leden ,
van de ene moment op de andere is de airco uitgevallen & en ook de ventilator van de warme & koude lucht als ik op de aan uit knop druk van de ventilator hoor ik wel zo een tik , en ook nu komt er alleen alsmaar warme lucht uit de ventilator roosters ,alle zekeringen zijn nog goed .
wat zou er daar eventueel mee aan de hand zijn en ook de plaats van de ventilator waar zou dat ergens zitten , zou me daar iemand eventueel wat meer kunnen over vertellen aub . grtj
patje1967

Reacties

johndeere6506
Als goed is zit de airco, ventilator en verwarming onder de stoel.
patje1967
Dank voor de snelle reactie , als ik het goed begrijp moet ik dan de stoel eraf doen ??
grtj
OhDeere
Ik begrijp dat de aanjager het ook niet meer doet? Of alleen in stand 3?
johndeere6506
@patje1967 ja stoel moet eruit en dan de plaat daaronder los halen
967BJW
Er zit ook een ventilator boven de batterijen, achter de uitlaat. aan de bovenkant van de cabineluchtfilter. de uitlaat van mn 7710 was gescheurd en door de hete rook begon die ventilator te smelten...
@patje1967
De tik die je hoort zal de schakelrelais wel zijn.
Het kan zijn dat de gas eraf is.
Of dat het element dat onder je stoel zit zo vervuild is met grond en dergelijke, ik zou even de stoel eruit nemen, weet je direct al meer, zo niet, check de ventilator aan de uitlaat waar je luchtfilter zit.
Is het dat ook niet, ga dan maar even naar de dealer 😉
MyztR
Inderdaad, wij hadden het zelfde probleem met onze 6920. Op een rustige dag voor de grap de stoel er eens uitgehaald, en wat we daar tegen kwamen niet normaal, kuubje stof en zand, hoop rommel. Alles goed schoongemaakt en voila, airco deed t weer. Filters even vervangen en alles goed schoonmaken. Succes
johndeerefavo
@OhDeere Van onze 6110 doet de blazer alleen in stand 3 en 4, dus stand 1 en 2 is stuk , wat is er stuk ?

Alvast bedankt 😄
OhDeere
@johndeerefavo Het systeem is heel simpel. De kachelmotor draait of hij draait niet. Dus als de motoren maar in één of andere stand draaien dan is er in ieder geval nog 1 heel (van de 2) Dan blijft nog over: schakelaar, kabelboom of weerstand.
Ik ga er van uit dat dit een pemium is met de kachelmotoren onder de stoel. Ik zou de stoel verwijderen (via de achterruit) bodemplaat los nemen en even gaan meten. Wel stroom aan de weerstand dan is de schakelaar nog heel. (schakelaar is uit te wisselen met de verlichtingsschakelaar om wat te proberen) Wel stroom voor de weerstand maar niet erna: weerstand kapot. Als je hier toch bezig bent is het raadzaam om de kachelmotoren ook eens mooi schoon te maken en voorzichtig iets met wd40 smeren op de lagertjes.
johndeerefavo
@OhDeere Oké , ik ga morgen eens kijken , bedankt !
OhDeere
@johndeerefavo Weerstand is een printplaatje met wat opgerolde draden erop. Succes morgen. In het ergste geval zit je in de zandbak te spelen. Laat even weten wat je bent tegen gekomen.
johndeerefavo
@OhDeere Bedankt voor uw informatie , het is mij gelukt .
Een nieuw weerstandje er in gezet en klaar is kees .
Ik kwam weinig zand tegen ( wat wil je ook met een Jd met 2828 uur) .

Bedankt 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!