Fordson Dexta - Hef blijft boven in staan en gaat niet meer naar beneden??

Van de week een Dexta gekocht loopt prima rijdt prima en hef werkt.
Maar nu trekhaak knobbel gekocht in de gatenbalk geschroefd (denk ik doe de hef omhoog kan ik er makkelijker bij)Echter liep de hef geheel omhoog en ik krijg hem nu met geen mogelijkheid meer naar beneden?
Vraag is dus: hoe krijg ik de hef weer naar beneden?(is het trouwens normaal dat de hefhandel erg zwaar gaat?)
bij voorbaat dank

Deel dit topic

dexvp

Reacties

Boemrang
Komt toch wel eens vaker voor dat hij in het geheel omhoog komt, zakt vanzelf weer naar beneden toe, hopelijk :lol: 😃
newholland6640
Waarschijnlijk gewoon omdat er geen gewicht op rust. dat heeft mijn dexta ook 😄 Ik weet niet of je hefhendel al zwaar ging. Anders gok ik dat er iets afgebroken is. @jammermaarhelaas @wimsumar @Gerrit Bo zullen jou hier vast meer over kunnen vertellen.
ed inter
Als niks helpt kan het zijn dat achter de veer de topstang aansluiting zoals je weet bediend die de diepte regeling(heb je al met je keuzehandel geprobeert dat zit ook aan de rechter kant)binnen in zit er een soort vingerhoedje voor de begeleiding Als je b.v. met de ploeg door een greppel rijd kan er zoveel druk op dat hoedje komt dat hij vervormt ( heb dat met mijn 5600 gehad)en heb je dat effect hef gaat omhoog en zakt niet omdat die regelstangetje niet meer terug kan
dexvp
Topstang aansluiting zit helemaal niet aangesloten is afgebroken?
Handeltje heb ik ook al geprobeerd moet als ik goed ben geïnformeerd horizontaal staan heb ook de knop voor externe hydrauliek al in en uit gehad niks helpt.
Hef staat helemaal bovenin en kan ook echt niet verder want hij zit tegen achterbrug aan.
Iedereen alvast bedankt voor snelle reacties
RPCounty
@dexvp als je wilt weten of de storing mechanisch is (zwaar lopende hefas oid) of hydraulisch ( zwevende klep of drop valve) dan kun je daar achter komen door het kleine deksel of hydrauliekventiel los te draaien met 4 bouten 5/8 sleutel en 1 bout 1/2 in het midden van het blokje. als je het blokje los draait en er komt olie tussen uit en de hef daalt, is het een kleppenkwestie. succes.
ed inter
Dexvp als je topstang bokje gebroken is kan het goed zijn dat mijn eerder genoemde storing de reden is
malcon
@dexvp er zit roest in je bussen van de hefas in je hefdeksel. Even veel gewicht op je hef plaatsen, en je hef zakt mischien weer. Succes
Wimsumar
Beste
Quote @Malcon:
hef zakt mischien

Waarschijnlijk niet! Immers, het hefregelmechaniek liet zich zeer zwaar bedienen. Ik vermoed dat er nu constant volle oliedruk op de hefcylinder blijft (bij draaiende motor). De roest waar jij over spreekt verwacht ik in het hefregelmechaniek.
dexvp
Als je wilt weten of de storing mechanisch is (zwaar lopende hefas oid) of hydraulisch ( zwevende klep of drop valve) dan kun je daar achter komen door het kleine deksel of hydrauliekventiel los te draaien met 4 bouten 5/8 sleutel en 1 bout 1/2 in het midden van het blokje. als je het blokje los draait en er komt olie tussen uit en de hef daalt, is het een kleppenkwestie. succes.

Heb ik gedaan komt wel olie uit echter hef zakt niet.
Volgende stap hele deksel verwijderen (onder de zitting) ?
Kan het een verstopt filter zijn?
Gewicht eraan hangen moet ik nog proberen eerst even verzinnen hoe.
yoohan
Heb je gewoon al geprobeerd om zelf op je gatenbalk te gaan staan en de handel van je hefinrichting omlaag te zetten. Niet met draaiende motor, maar gewoon met de motor uit.
Zakt je hef dan wel?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!