Mc-Cormick D 430 - montage werk/ploeglamp

Wie kan mij instructie geven over het monteren en goed aansluiten van een werklamp/ploeglamp op m'n McCormick?
D430 Standaard

Reacties

Wimsumar
Beste D430 Standaard: Wat voor een ploeglamp heb je? Hoeveel watt lamp? Schakelaar op de lamp?
Eenvoudigste: stroom aftappen van een achterlicht.
D430 Standaard
Hallo Winsumar, vandaag heb ik de ploeglamp binnengekregen via oldtractorshop.nl. het is een lamp met een schakelaar er achter op. op de schakelaar staat Simco. er zit een H4 halogeen lamp in en nog een kleiner soort dimlichtje. onder komen drie draadjes uit, een rode, een rood/blauwe en een zwarte. ik heb op de tractor wel een soort beugeltje waar er vroeger een op gezeten heeft, dus ik denk dat ik de schroefbout er wel zo op kan zetten. mijn probleem zit meer in de electra-aansluiting.
ErDee
Dus je hebt een koplamp als ploeglamp gekocht, normaal zit in een werklamp H3
Wimsumar
Beste
Quote @D430 Standaard:
onder komen drie draadjes uit, een rode, een rood/blauwe en een zwarte.

1 Draadje zal voor het kleine lampje zijn dat constant met breedte-/achterlicht mee brandt. ( Niet aansluiten: achter mag je geen wit licht hebben).
Het andere draadje (met de schakelaar) zal voor de eigenlijke werklamp zijn. Sluit deze zoals al gezegd op de achteverlichtng aan.
De zwarte aan massa verbinden.
heimans
@ErDee

Ik heb ze wel vaker gezien, vindt het persoonlijk niks zo´n H4 lamp als werklamp, maar das ieder z´n eigen...
Je sluit hem precies als een koplamp aan, dus massa, dim en grootlicht.
D430 Standaard
Ik vond het ook niks en ik heb de lamp teruggestuurd. ben nu in afwachting van een ander model met een soort rooster ervoor. daar zit wel maar een lamppit in. moet deze nog binnenkrijgen.
D430 Standaard
Mijn nieuwe werklamp voldoet prachtig. Er kwamen twee draden uit. Die heb ik na montage een verbonden aan het chassis en een heb ik vervangen en doorgetrokken naar mijn achterlicht en in de lamp verbonden. Het werkt uitstekend.
Wimsumar
Beste D430 Standaard:
Quote @D430 Standaard:
Mijn nieuwe werklamp

Er zit een schakelaar op de werklamp neem ik aan?
D430 Standaard
Jazeker. Een soort trekschakelaar. De lamp zit op een steun die ik alle kanten op kan draaien. Mooi ding en superhandig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!