Trekkerrijden Denemarken

Hallo,

I.v.m. eventueel tijdelijk werk in Denemarken vraag ik mij af wat voor rijbewijs je nodig hebt om in Denemarken met een trekker de weg op te mogen, is een trekker certificaat/autorijbewijs genoeg of zijn er andere rijbewijzen nodig?

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

dlok
Als ze je over de weg vertrouwen op basis van een gecompliceerde test die elk half jaar wordt gehouden net buiten het plaatjse Ribe mag je pas rijden. Hier zit een flink prijskaartje aan. Je kunt mij wel als contactpersoon geberuiken. Je hebt mn nummer al.

geen dank
Fendt__power
En hoe zit het in duitsland dan iemand daar ervaring mee?
ValtraT202
@Fendt__power Dacht van autorijbewijs en voor op de autowegen je vrachtwagen daarom vragen ze vaak 18 jaar en ouder
Heldern
Europese unie?
marten7810
Gaan die antwoorden nou over Duitsland of Denemarken?
Jasperfendt
@ValtraT202 nee hoor je hoeft geen vragtagen rijbewijs voor autowegen
ValtraT202
@Jasperfendt Ik dacht te horen en lezen van wel kan het voor je na vragen aan een vriendin die daar woont wijsneus
Jasperfendt
@ValtraT202 Wijsneus? ik zeg gewoon wat hoor
Fendt__power
@marten7810 als je kan lezen word er @ voor gedaan en dan mijn naam dus over welk land gaat het dan?
marten7810
@Fendt__power ik kan prima lezen, maar het word er niet echt duidelijker op als je over Duitsland gaat praten terwijl het topic over Denemarken gaat, maak daar dan gewoon een nieuw topic voor...
Fendt__power
@marten7810 iedereen maakt al topics en topics dusja dat vinden veel niet leuk daarom stel ik hem hieronder
marten7810
@Fendt__power misschien kan je dat beter doen in een topic dat een beetje met hetzelfde onderwerp te maken heeft, want Denemarken of Duitsland is toch best een groot verschil qua regelgeving...
ties6110
@marten7810
Ik ben vant voorjaar daar aanghouden met trekker en kipper met twintig ton mest. ze zijn er wel streng daar komen remmen in de cabine controleren of ze gekoppeld zijn enzo. kreeg 400 boete omdat met trekpin te dun was vergeleke het oog. maar ik had gewoon auto rijbewijs. niks aan de hand. nu was een maat van mij daar ook die reed achter me kreeg ook bekeuring geen drie hoek maar die had certificaat was ook goed. maar de agenten kende het niet.
marten7810
@ties6110 bedankt!
weet jij ook of loonwerkers in Denemarken ook speciale eisen stellen qua rijbewijzen?
Aorend
Voor Duitsland geldt: trekker of trekker met werktuig in de hefinrichting tot 40 km/h auto rijbewijs. Sneller dan 40 ben je een t rijbewijs nodig.
Trekker+ aanhanger zonder eigen kenteken (hier hoeft dus niet mee door de tuv en geen luchtdruk reminstallatie verplicht) tot 25 km/h auto rijbewijs. Sneller dan 25 km/h ben je t rijbewijs nodig.
Voor rijden met trekker + aanhanger met eigenkenteken mag alleen met t rijbewijs
Ernst-Jan
Quote @ValtraT202:
e over de weg vertrouwen op basis van een gecompliceerde test die elk half jaar wordt gehouden net

Dacht in dat Duitsland (de deelstaat Niedersachsen tenminste) je voor boven die circa 130pk een vrachtwagen rijbewijs moet hebben
Frankhoenderloo
Een oom van me vriendin heeft een jongen uit nederland lopen en die is 18 en heeft geen autorijbewijs dus volgens mij is het niet een heel groot probleem.
ValtraT202
@Ernst-Jan Dus ja dat ken al gouw he de meesten zitten al boven de 150 pk
Ernst-Jan
@ValtraT202
Inderdaad, dat is al snel tegenwoordig. Heb ik trouwens van iemand die met NL nummerplaten in Duitsland rijdt (dus geen TÜV keuring) als grondverzet bedrijf. Ik weet niet hoe het zit, het verhaal van @Aorend klinkt ook geloofwaardig 😉
ValtraT202
@Ernst-Jan Ja ik had het aan een vriendin na gevraagd die kon allen vertellen van het auto rijbewijs en niet de vrachtwagen
Marco3095
@marten7810 Ik heb vorig jaar 7 weken bij een loonwerker in DK stagegelopen/gewerkt, ik mocht in principe overal gewoon mee rijden. In combinatie met een trekker in ieder geval en ben ook wel met een shovel op pad geweest. Heb gewoon een auto rijbewijs en aanhanger maar er is ook nooit naar gevraagd door wie dan ook.
Aorend
@Ernst-Jan 130 pk regel klopt niet. Aan het begin van dit jaar nog in verdiept. Zo is het mij toendertijd uitgelegd door een van de kammer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2