PZ MH 240 S - lager hakselrad stuk gelopen

Hallo,
Het lager van het middelste hakselrad kant v-snaar poulie is stuk gelopen.
Heeft iemand tips hoe ik het handigste(minste werk) deze kan vervangen?
Kan dit zonder dat ik het hakselrad demonteer van de machine?

Deel dit topic

interarno

Reacties

interarno
Valtra-Fordpower,dankjewel voor de tip. Maar die tekening had ik ook al gevonden bij Kramp. Ik had graag een paar praktische tips van iemand die deze lagers al eens vervangen heeft.
Valtra-Fordpower
@interarno Welk lager is het? Lager 50?
interarno
Ja, het is inderdaad lager 50. Ik heb zelf nog eens zitten kijken en wil het op de volgende manier aanpakken. pen 16 eruit tikken, voorste seegering 54 eruit.
Poulie eraf en dan vanaf die kant de as zover er uittikken dat lager 50 vrijkomt, dan denk/hoop ik dat ik het lager kan vervangen. Ook wil ik meteen lager 51 vernieuwen, want die zal waarschijnlijk ook niet al te best meer zijn en nu ik de as er gedeeltelijk uit heb getikt kan ik er goed bij. Ga er maandag aan beginnen, nu vast 2 lagers bestellen.
Valtra-Fordpower
Als je ergens een goede lager trekker set ken lenen kan die as op zijn plek blijven denk ik, de trekker klemt in het lager namelijk. Maar dan moet je wel voldoende ruimte voor het spul hebben.
interarno
Demontage van beide lagers is gelukt! Heb de as er uit getikt vanaf de kant waar de pen zit voor de klauwkoppeling. Is goed te doen, alleen pech want as is 0.5 mm ingesleten op plaats waar lager zit. Dit wordt dus een nieuwe/gebruikte as zoeken.
Heeft iemand nog tips wie nog gebruikte onderdelen heeft liggen?
SJB533
@interarno
Wellicht kan een Kuhndealer of misschien zelfs een Vicondealer ze nog nieuw leveren 😉
Valtra-Fordpower
Een halve mmm is volgens mij nog wel goed te doen met loctite. die lijmt je lager wel vast.
Wimsumar
Beste Valtra-Fordpower:
Quote @Valtra-Fordpower:
die lijmt je lager wel vast.

Met enorm onbalans in het hakselrad als gevolg.
sjouke
Das het vervelende van deze 3 rijers, het middelste rad is lastig af te stellen en met onderhoud kun je er verhipte lastig bij..
DANOONTJE POWERR
As oplassen en in de draaibank tot de juiste dikte afdraaien.
interarno
Peer van Dijk had nog een laatste gebruikte as liggen. Monteren ging goed!
Nu draaide het linkse hakselrad ook zwaar. Dus ik dacht; effe lagers vernieuwen, maar ook deze as is 0.5-1mm ingelopen. Das dus pech, volgens Peer v Dijk heeft oplassen geen zin, er komen dan teveel spanningen in de as en dan breekt hij. Misschien proberen dmv steeds kleine hechtjes zetten en dan afdraaien.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ MH 240 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!