Agrotechnologie Wageningen

Hoi,

Voor de leerberen onder ons. Wie van ons doet er eigenlijk Agrotechnologie op Wageningen University? Ik zou graag in contact willen komen met iemand die dat doet maar dan niet via de universiteit, omdat dan de kans klein is dat je in contact komt met iemand die dezelfde interesses heeft als ik (tractorfan). Ik doe nu Werktuigbouwkunde maar overweeg volgend jaar over te stappen. Ik heb enkel vragen over de inhoud van AT aan iemand die het eerste jaar al is doorgelopen.

Groeten Marten
breedam

Reacties

sebas deutz150
Stuur maar een PB.
inter 745s
Ik zit nu in het eerste jaar agrotechnologie
inter 745s
Geef je anders op voor de meeloopdag op 8 oktober. Bij de meeloopdag zit gelijk een borrel waar je met vele studenten van de opleiding kan praten, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je daar veel van op steekt.
Valtrapowerr
@zetor4ever voordat je dit mist 😉
Ernst-Jan
Jow, hier nog eentje! De kans is overigens klein dat je iemand aangewezen krijgt die níets met trekkers heeft 😉
boegie
@breedam waarom overstappen? Ben daar wel benieuwd naar, ik moet ook bijna kiezen, en zit eigenlijk te twijfelen tussen werktuigbouwkunde en agrotechniek
HollandNew
@inter 745s

Oe, was ik bijna die meeloopdag vergeten. Staat nu prompt in mijn agenda 😄

@zetor4ever Ook overwegingen om naar Wageningen te gaan?
zetor4ever
@HollandNew
ik weet het al bijna zeker 😉
ga jij ook volgend jaar dan?

@valtrapowerr
meeloopdag heb ik in mei ook gedaan 😉
NAbbink
Moi..in het verleden. Ik zou inderdaad gewoon eens naar de meeloopdag gaan. Zit verder niks geen verplichting aan
ErDee
@boegie Agrotechniek en management in Dronten? Heb ik ook naar gekeken. Bleek ongeveer 70% management en 30% techniek te zijn. Daar had ik niet zo'n zin in. Nu misschien weer wel, ik doe nu werktuigbouwkunde. Maar naar een managende functie kan ik toch wel toe werken.
Valtrapowerr
Quote @zetor4ever:
meeloopdag heb ik in mei ook gedaan

ow toch wel gelukt?! wist ik niet eens 😃
was het leuk? (pb maar ffe 😛 )
HollandNew
@zetor4ever

Ik moet nog een jaar naar 't VWO na dit jaar. Misschien nog wel 2 😛
boegie
@ErDee ja, dat viel mij inderdaad ook op, had beter andersom kunnen zijn. Met werktuigbouwkunde kun je ongeveer hetzelfde dezelfde dingen (beroepen) mee bereiken later toch? Maar bevalt de opleiding werktuigbouwkunde wat dan?
zetor4ever
@HollandNew
oh, dan heb je nu het zwaarste jaar... 😞
ik kan je vertellen dat je het na de 5e echt spuugzat bent als je dat al niet eerder was 😉
kokkiekubotaman
Ik zit in het laatste jaar van havo, zit nog te twijfelen tussen agrotechniek en management, en bedrijfskunde en organisatie. Maar dat ik naar dronten ga is bijna 100% zeker
HollandNew
@zetor4ever

Mijn cijfers liggen inderdaad ook niet echt in de lijn met vorig jaar terwijl ik er nu zelfs nog meer voor doe ook :|
Valtrapowerr
Quote @kokkiekubotaman:
Ik zit in het laatste jaar van havo, zit nog te twijfelen tussen agrotechniek en management, en bedrijfskunde en organisatie. Maar dat ik naar dronten ga is bijna 100% zeker

op kamers of kan jij heen en weer?
ik ga hoogst waarschijnlijk naar den bosch want dan kan ik thuis blijven wonen 😉 maar Dalen ligt denk ik meer de kant van dronten op zeker? 😛
breedam
@boegie

IK doe nu ruim 3 weken werktuigbouwkunde in Enschede, het is allemaal leuk en gezellig hier maar ik heb 60% van de tijd achter de computer gezeten. Ik wil gewoon zien of AT niet meer bij mij past omdat je daar nog wat Biologie en Schekunde bij krijgt.
ErDee
@boegie dat kan ik na 3 weken nog niet zo zeggen, maar mij bevalt het op zich wel tot nu toe.
zetor4ever
@HollandNew
ai, das idd jammer, maar dan heb je al wel snel toetsen gehad zeg!! Ik zou de moed nog maar niet opgeven als ik jou was, want een jaar is lang (dus ook als je em over moet doen :()
Ernst-Jan
Quote @breedam:
ik heb 60% van de tijd achter de computer gezeten

Heel eerlijk gezegd: ook op Agrotechnologie zitten we veel achter de computer 😉 Natuurlijk heb je wel eens vakken dat je op het veld, in de kas loopt of dat je een fistelkoe leeg loopt te scheppen. Maar wil je meer dan 50% van je tijd met de praktijk bezig zijn moet je eerder op 't HBO/MBO zijn (met alle respect voor die opleidingen)

8 oktober is er inderdaad weer een meeloopdag, waarin je je wat colleges volgt, een afgestudeerde doet een verhaal en na afloop worden d'r wat goed gevulde koelkasten naar binnen geschoven. Kun je direct de sfeer onderling goed zijn 😉

Voordeel van Wageningen is denk ik veel contact uren
IH-Kees
Quote @breedam:
IK doe nu ruim 3 weken werktuigbouwkunde in Enschede

ik ben 3e jaars WB-er ook daar, elke universitaire opleiding is veel pc en boek, word er in Wageningen niet veel beter op. Als ik jou was zou ik eerst even je eerste tentamen week af wachten, of eerste half jaar, aangezien daarna de helft afvalt 😛
kokkiekubotaman
@Valtrapowerr

Ik kan heen en weer, maar ik denk dat als je alles bij elkaar optelt dat het voordeliger is om op kamers te gaan.
Valtrapowerr
@kokkiekubotaman ja achja mn ouders hebben liever dat ik thuis blijf wonen en ikzelf eigenlijk ook. en dat is ook wat waard. zeker met de komende veranderingen word dat reizen wel een duur grapje.
kokkiekubotaman
@Valtrapowerr

Klopt daar geef ik je gelijk in, maar eerst ff het schoolexamen halen en dan zien we wel weer haha 😃
Valtrapowerr
@kokkiekubotaman ja eerst dat maar eens zien te halen 😉
HollandNew
Zo, ingeschreven voor de meeloopdag 8 oktober. Wie gaan er nog meer? (ook al moet ik nog 2 jaar wachten voordat ik er heen kan)
Arrie94
@HollandNew Tot 's middags bij de borrel dan! 😃 Ben ook eerstejaars!
HollandNew
@Arrie94

😃

Bevalt het wat daar dan?
Arrie94
@HollandNew Tot nu toe heel best!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!