Lasapparaat

Hallo tfers

Heeft iemand ervaringen met deze lasapparaten?
Het gaat me er voornamelijk om of dat gasgevulde draad een beetje wil of dat het troep is. Zie lees meer link voor het apparaat wat ik bedoel.

Groeten sebastiaan

Deel dit topic

Reacties

johndeere920
Www.hofstra-tijnje.nl/webwinkel/detail/26060

Link werkt niet dus deze is het
assink
Nee, gasgevulde draad is leuk om buiten te lassen. Alleen is het gewoon electrode op rol zeg maar, dus je zult nog steeds slak moeten verwijderen om slakinsluiting te voorkomen.
Dan kun je beter voor dat geld een electrode inverter kopen, of wat meer geld neer leggen voor een echt MIG/MAG apparaat.
johndeere920
@assink oke iig bedankt voor de info dan ga ik dus verder kijken naar een mig/mag. Vind alleen daarvan het nadeel dat die gas flessen zo duur zijn...
marco steyr
Als je buiten wil lassen kun je beter elektrode lassen. Gasdraad is veel duurder
assink
Op lange termijn is los draad en een gasfles veel goedkoper dan fluxcore(gasgevuld) draad. Zo'n rolletje van een kilo kost bij hofstra al meer dan 20 euro, gewoon lasdraad een euro of 5 per kilo hooguit. Vulling van een gasfles kost een euro of 35 voor 10 kilo gas, kun je zo'n 5 kilo draad mee oplassen bij normaal gebruik.
looper321
Ik heb deze ook, dan wel met een gasfles er op aangesloten. je kunt er mee lassen, maar naar mijn idee niet hooggstaande meesterwerken. hij heeft geen leuke digitale snufjes die het zouden vergemakkelijken. ik heb hem gekocht om plaat werk te lassen, maar nog niet er op uitgeprobeert.
hij komt wel goedkoop over, een beetje gammel als het ware. ziellige massa klem. hij heeft geen loskoppelbare toorts, waardoor hij niet zomaar te vervangen is door een reguliere "universele" toortsen (zie link)

heelgoedgereedschap.nl/lastechniek/…
webshop.cjays.nl/index.php/…
wessels
Ik weet niet wat jij wilt gaan lassen maar 145A is niet heel veel. Plaatwerk etc. tot een mm of 4 zal wel gaan maar waarom niet een wat zwaarder apparaat 2e hands kopen? Gewoon met normale draad erin. Heb je naar mijn idee meer plezier van.
Straw
@wessels
Waar ergens kan je goei gebruikt vinden?
Turbochrom
@Straw een goei gebruikt lasapparaat is meestal al versleten 😛
interman
Gasgevulde draad is meer voor mensen die nooit lassen die geen gas fles willen kopen omdat ze hem nooit leeg krijgen.
Of bij speciale lasprocessen waarbij in de draad extra toevoegmaterialen zitten.
Voor het boeren bak en braad werk is elektrode het meest geschikt en als je meer wilt hobby`en en er tijd in wilt steken moet je een wat zwaarder CO2 apparaat kopen met gas fles.
lees anders tractorfan.nl/topic/1403/ eens door
assink
Cjays is een goed adres voor 2e hands lasapparaten. Deze loopt de apparaten volledig na, zien d'r ook netjes uit.
Ga wel voor een bekend merk als ESAB, kemppi, SAF, Lincoln, Rehm, Ess, Fronius etc. Betaal je wel voor, alleen heb je hier minder risico dat de onderdelen niet meer te koop zijn mocht d'r wat kapot gaan.
jo845xl
Lees goed wat wessels zegt . 145 ampère voor gewone elektrode , daar kun je al iets mee lassen maar voor een mig mag is dat inderdaad niet veel .
Ik had er vroeger eentje van 200 A en deze was maar geschikt tot 8mm .
Nu heb ik er eentje van 300 A maar ja , prijskaartje is ook navenant .
ADB996
Je zou ook een handelaar kunnen laten adviseren. kijk wat hij zegt. hier zijn een hoop lui die iets roepen. maar zij kunnen je toch beter advies geven hier over.
Husqvarna
@ADB996
Een handelaar is een verkoper en die zijn er vele soorten, maar meestal willen ze alleen dat verkopen wat zij te koop hebben, en als ze rommel verkopen adviseren ze je ook rommel.
Husqvarna
Ik heb een 165 ampere op co2 maar 1,2mm draad in, ideaal voor auto's blik en dun ijzer, maar h-balken, kippers, shovelbakken schiet niet op dat laat ik nu doen, zodra ik krachtstroom in de werkplaats heb komt er ook zeker een zwaarder apparaat te staan. Zou gewoon een 20 liter supergas fles kopen afhankelijk van hoeveel je last natuurlijk maar huren is veel te duur/omslachtig.
ADB996
@Husqvarna ik heb ook niet gezegd dat je moet kopen. 😃

Je kunt ook langs een constructie bedrijf gaan. Die gebruiken ook lasapparaten. vraagt maar aan hun. Zij draaien er uren mee. die weten wel wat de betere zijn. En waar je op moet letten.
Of je een lucht of watergekoelde apparaat wilt.
Wat voor aandrijfrol. Dubbel of enkel rol. En denk maar zo veder
Favorit614
@Husqvarna Eigen fles is leuk, maar die zijn duur en je moet hem om de zoveel jaar laten keuren.
Ik heb een huur fles , is hij leeg ruil je hem gewoon om.
Ik betaal voor een grote fles 75 euro per jaar aan huur, de vulling zijn de kosten niet
D7207C
Adams gas en lastechniek in lunteren. Heeft vaak verschillende goede gebruikte machines op voorraad. En levert ook gas. Heb er zelf ook éen van. Pb maar voor adres ofzo
huub62
Ik heb afgelopen zomer een mig apparaat gekocht bij de lasbron in breda heeft verschillende gebruikte apparaten staan
Valtra-Fordpower
@Favorit614 Ik bespaar ongeveer 300 euro per jaar op mijn koopfles in plaats van huren... De 20L fles kostte mij ongeveer 350euro incl. vulling en een losse vulling is ongeveer 60 euro. Is van ruil systeem HWTS en het keuren doen hun. Ofwel bij het vullen krijg je een ruil fles.... Ideaal! Ook met een eigen, ongekeurde fles kun je zo instappen. Anders een fles bij hun kopen. Doe ongeveer 2 á3 jaar met een fles, dus huren is geen optie...
Favorit614
@Valtra-Fordpower Ik las er dik 1,5 tot 2 jaar op 1 fles. huur 75 vulling nog geen 60 euro. dan praat ik wel over de grootste fles die er is.
Ik heb zelf een koop fles gehad, na 4 jaar moest ie gekeurd worden , kosten weet ik niet meer , maar was duur. Vulling koste net zo veel als dat van een grote fles.
Dus eigen fles vaarwel gezegd , en een huur ruil systeem, 1 keer per jaar huur , en ruilen betaal je de vulling.
leo en irm
Gewoon een lasinverter 150AMP weegt niks en las je de wereld mee vast. ik gebruik in mijn werk niet anders.wel opletten dat je er 1 neemt met koeling.en van een bekend merk.ik las met retiel snel stollende elektrode daar kan iedereen mee overweg in alle standen
IH-Kees
@Favorit614 Huren is alleen voordeliger als je heel veel gas verbruikt, anders kun je beter bij HWTS aansluiten.
hwts.nl/
Favorit614
@IH-Kees Mijn gas komt daar al vandaan, steunpunt Hoonhorst.
alleen via een tussen persoon.
vulling zuurstof kost me 40 euro. ex btw
die rekent 70/75 euro huur.
Maar dan kan ik bijna 24/7 gas halen
Husqvarna
@Favorit614
Keuring doe ik niet aan, ruil 'm gewoon ongeveer 1x /1 of 2jaar om en kost ook geen 60 euro, had eerst 10 liter en vulling koste 35euro.
royd6806
Wij hebben thuis 2 lasapparaten alle twee elektroden een groote tot 300a en een kleine tot 100a zeer tevreden voor die van 100a is fijn voor even snel de kleine dingen lassen
dickt
@johndeere920
Even http:// ervoor typen, dan werkt het wel 😄 hofstra-tijnje.nl/webwinkel/detail/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
17