Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Banden

Wat voor maat banden past onder een super dexta? Graag zo groot mogelijk.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste FordsonDexta200: Op de originele 28 inch velg?
fordsondexta200
Ja sry vergeten bij te schrijven
Gas Der Bi-j
600/65R28 ?
fordsondexta200
Op zijn orginele velgen?
Wimsumar
Beste FordsonDexta200: Dan is een 16,9R28 roech zat.
sikuman
480/65/28 past op de orginele velg
Loeideutz
@Gas Der Bi-j @Wimsumar @sikuman Ik denk dat daar standaard 12.4-28 onder ligt. Daar kan makkelijk 13.6 op. 14.9 wil misschien ook nog wel, maar dan bollen de banden toch echt wel. Al de rest gaat zover bollen dat je problemen gaat krijgen op het moment dat er getrokken moet worden. Tenzij hij zijn velgen wil verbreden. Dan is het maar waar het geld op raakt.
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
op het moment dat er getrokken moet worden.

Trekken? Met een Dexta? 😃
Loeideutz
Elke tractor moet wel eens trekken, voor een Dexta is dat wat minder als voor zijn grote broers uit de 7 of 8 serie, maar toch.
Loeideutz
Fendttrisixfan
Heb anders nog setje 480/70/R28 staan, niet al te smal maar wel "hoge" band
fordjuh94
Mijn banden 540/65r28 lagen toen ik ze kocht op een dexta paar die had de velgen verbreed en had de rolbeugel onder de spotborden erbij gedaan toen paste het exht mooi en die liep ook nog us fijn 45
Sanderford
Ligt aan je originele velgringen ik had op mn dexta 9 inch velgringen daar gaat max een 12.4 28 band op nu heb ik 11 inch velgringen daar ligt 13.6 28 op dat gaat nog goed maar veel breder zou ik niet gaan dan moet je je ringen verbreden maar let wel op als je breder gaat ga je ook hoger en ik heb nu bij mn dexta nog 1 cm over ongeveer tussen band en spatbord zijn overigens wel nieuwe banden
Sanderford
...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
13