International 956 XL - 30 naar 40 km bak

Is het mogelijk om een 30km bak met een gesynchroniseerde reductie bak 20% om te bouwen tot 40 km bak.het lijkt mij mogelijk te kunnen zijn omdat bij de 40km bak de onderste stand van de handle werkt als overdrive en bij de 30km bak is het de vertraging, lijkt mij een kwestie van het plaatsen van andere tandwielen. Maar of dat werkelijk zo is dat weet ik niet. Misschien weet er iemand meer over.
redpower956xl

Reacties

DaanHaar
De lagering in de 30 km/h bak is niet bestand tegen 40 km/h.
redpower956xl
Oké, dus de bak is toch op meerdere punten anders opgebouwd.
inter844-s
Hogere banden doet ook al veel !
hakkert6
@DaanHaar
Welke lager(s) kunnen daar niet tegen dan?
DaanHaar
@hakkert6, nou dat weet ik niet. Ben er een paar jaar terug mee bezig geweest om een 2wd 956 om te bouwen naar 40 km/h. Onze dealer destijds, Engbers Söhne uit Uelsen, heeft het uitgezocht en daar bleek dat uit. Tandwielen schijnt niet het probleem te zijn maar de lagers in het huis.
inter-Eric
@DaanHaar een 30 km bak loopt in de olie,een 40 km bak is druk gesmeerd
Dat is volgens mij ook dat jankend geluid wat een 40 bak meestal heeft
redpower956xl
De 30 km bak van de 956 bouwjaar 1985 waar ik het over heb is wel druk gesmeerd
jo845xl
Mijne 845xl was standaard een 30 km/h ( lange poken en 20% reductie ). Hier heb ik de 2 tandwielen van de hoge gearing vervangen . Deze passen gewoon uit een 40km/h bak .
Vorig jaar heb ik een franse 1055 bijgekocht ( 25km/h ) ook met 20% reductie en hier wou ik dat op dezelfde manier doen maar daar was bijna alles anders dan bij een 40km/h bak . Heb ik eerst een 30km/h van gemaakt en dan van de reductie 2 tandwielen op maat laten maken , nu loopt ie 45km/h .
Wat ze hier boven ook zeggen over de lagers en smering , ik moet wel zeggen dan mijn trekkers puur hobby zijn en dus heel weinig uren doen .
Over mijn aanpassingen op lange termijn of na veel uren kan ik dus niets zeggen .
redpower956xl
Oké, mijn trekker gebruik ik ook betrekkelijk weinig maar ik lees nu wel dat het inderdaad mogelijk is om de bak aan te passen door het verwisselen van de tandwielen in de reductie bak. Dan zal ik moeten proberen een paar tandwielen van een slooptrekker zien te bemachtigen. als iemand er weet te liggen dan zou ik dit graag horen.
Jarno1h
@redpower956xl Al wat voor gevonden? Wij zitten met het zelfde probleem.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!