Onbekend Onbekend - is dit wat?

Hallo

Ik kwam dit tegen op markplaats. Weet iemand hier meer van of heeft iemand er ervaring mee?

Gr, rian

Lees meer »

bikkertie

Reacties

DaanHaar
Voor kleine onderdelen zal het best wel werken maar ben je niet heel veel zand nodig. Grote straal installaties hergebruiken het zand wat veel koop zand scheelt.
ADB996
Is handig als je bijvoorbeeld dingen moet stralen die vlak zijn en die niet in een cabine past. want als het niet vlak is, wilt hij nog al wat knoeien. zo ben je zo door je spul heen 😉 . ik zie zelf meer nut in in een grote straalcabine. maar die zijn prijzig, mijn vader vindt het te duur om een cabine aan te schaffen. 😉
ADB996
Als je er zo een aanschaft moet je wel met opzuiging nemen 😉
koenjohndeere
Hij doet het niet de link?
bikkertie
@ADB996 weet jij toevallig ook hoeveel je met zand kan en hoe duur dat zand is?
bikkertie
@koenjohndeere heb een link in een bericht gezet 😉
koenjohndeere
@bikkertie Helaas, de pagina die u zocht is niet gevonden. dit krijg ik dan te zien haah
SJB533
Link doet het niet (meer), Rian 😉
bikkertie
@SJB533 ow haha raar
fendtkubotab1600
Moet je ff Google intype straalzand of zoiets.
ADB996
Hbm verkoopt alles op het gebied van techniek.
zij hebben de zelfde ketels in de verkoop 😉
hbm-machines.com/
Fendtvent94
@bikkertie

Ik heb er zelf zo een (45 L). Vind de kwaliteit van bijvoorbeeld de kogelkranen zeer matig. Ook het masker wat je er bij krijgt is na een paar uur stralen onbruikbaar, doordat je niets meer door het plastic kijkglaasje kunt zien. Zelf heb ik dit opgelost door een oude laskap te nemen en daar het donkere glaasje uit te halen, zodat je alleen het transparante glas over houd. Voor de rest is het een mooi apparaat om er kleine oppervlaktes mee te stralen. Zorg er wel voor dat je een beste compressor hebt (min 250 L/min) die de ketel constant op 6 - 8 BAR kan houden.
Net wat @ADB996 al zegt, je kunt voor kleine oppervlaktes beter een ketel kopen die het grid meteen weer opzuigt.
Fendtvent94
@bikkertie

De hoeveelheid materiaal dat je verbruikt heeft te maken met de grootte van de nozzles die je gebruikt. Zelf vind ik dat het redelijk hard gaat. Na 35 minuten non-stop stalen heb je er wel 25 kg materiaal doorheen.
bikkertie
@Fendtvent94 wat is de prijs per kg ongeveer?
Fendtvent94
@bikkertie

Dat hangt helemaal van het materiaal af wat je wilt gebruiken. Elk materiaal heeft andere eigenschappen. Misschien is het wat om wat verder te kijken als je neus lang is en eens op de site van bijvoorbeeld Datona zelf te kijken...
datona.nl/straalmachines/straalmiddel/

hbm-machines.com/producten/straalcabines/…
erik9831
@Fendtvent94

Bedankt voor beide links ... Hiermee ben ik ook geholpen in 1 keer. België lijkt precies leeg te zijn met winkels zoals deze.

In verband met tractoren/werktuigen/materiaal word men via google bijna altijd naar nederlands websites gebracht ... Ik zou nog bijna Nederlander willen worden 😃
EA_MF
hbm-machines.com/producten/straalcabines/…

dit zou dus eigenlijk een betere optie zijn als ik t zo lees
Fendtvent94
@erik9831

Graag gedaan! TNT post is vast ook wel bereid om paketjes naar België te versturen. Zover ik weet zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

@EA_MF

Dat is maar net wat je er mee wilt. Als je bereid bent om zelf een cabine/opvangbak te bouwen of het niet erg vind om in een straal van 20 meter straalgrid te vinden, dan is een ketel waar @bikkertie zijn vraag over stelde ook een goede keuze
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!