Illustratie van:
21

Niemeyer schudder - iemand ervaring met niemeyer schudders?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe tweedehands schudder. ik had een mooie niemeyer HR 675 DH zien staan heeft iemand ervaring met deze schudder?
Nu hebben we ook een niemeyer maar die is kapot daar zat zo veel speling op dat het element tegen elkaar aan klapt of raaden jullie mij een ander merk aan.

Hoor het graag.

Deel dit topic

Reacties

Mijn ervaring met schudders is.als je de ouderen met kruis koppelingen hebt gaan op en geven moment veel speling krijgen.hebben zelf nu en krone is nu en jaar of 4 en heeft vingerkoppelingen en daar zit nog geen speling op.weet niet hoe het ofer 10 jaar is natuurlijk.niemeyer is niks mis mee ons vorige schudder was en niemeyer hr 521 en was en goeie schudder
Bedenk je goed dat niemeijer en tegenwoordig ziegler niet meer bestaant dus dat onderdelen een probleem kunnen gaan geven
@Kamps ik zeg koop een lely voor een gewoon goeie schudder. Of koop een claas als je echt een goeie schudder wil!
@Kamps onderdelen zijn er genoeg te krijgen op internet volgens mij
@711feldliebe koop een krone dan heb je pas goei graai, Mijn evaring met niemeyer is niet heel erg goed er gaat wel eens vaak wat kapot en ik vindt dat ie slecht schut
@timotje112 nou.... daar zijn meningen anders over verdeeld
@711feldliebe met die laatste opmerking van je kan ik leven, de eerste is wat minder, heb je t aantal smeerpunten al eens geteld? En met je allerlaatste reactie ben ik took volledig eens...mankeert nog wel es wat aan degelijkheid
Quote @johan6640:
mijn ervaring met schudders is.als je de ouderen met kruis koppelingen hebt gaan op en geven moment veel speling krijgen.

goed blijven smeren gebeurt er weinig mee.
Kuhn
Is over het algemeen degelijk zwaar spul.. Zo'n 6 rotor schudder krijgt onze MF 550 amper de lucht in, is wel iets om rekening mee te houden. Ook van onze schudder zijn alle delen nog verkrijgbaar, en die is toch wel zo'n 20 jaar oud schat ik..
@Kamps

Wat is er met het aantal smeer punten dan volgens jou ?
Dat zijn er erg veel in het vergelijk tot de collega's
Wij hebben zelf ook een niemeyer en hebben er nog nooit veel problemen mee gehad. naar mijn idee schud hij prima.
Wij hebben sinds dit jaar een niemeyer en voldoet erg goed .
alle delen kunnen we ook nog gewoon bij graniet bestellen
@Kamps altijd leley gehad 13. 25 totdat de niet meer op wou klappen hahah maar nu hebben we geen sjudder als er een moet komen ist een claas hark bevalt ons zuper!
Wij schudden met een Niemeyer HR451-DH en ben er prima over te spreken. we hebben hem al jaren en afgelopen zomer voor het eerst een mankement namelijk 1 element uit balans
Ook wij hebben het zelfde type niemeyer en zijn er goed over te spreken, niemeyer is in vergelijking tot een krone van de zelfde leeftijd veel zwaarder en beter gebouwd (krone bouwt alles sowieso net een tandje te licht, want aan bijna elke krone is gelast en geknutseld), onderdelen is geen probleem veel spul hebben ze gewoon bij kramp.
@fastrac3155 krone een tandje te licht bouwen ? Niet wat ik er van ken. Maar voor de degelijkheid zou ik geen niemeyer kopen maar kuhn of krone
@claasfendt heb minder Niemeyers gezien waar aan gelast is dan krone 's
Die niemeyer 675's zijn prima schudders. Let even op de bevestiging van de cilinder aan de bok, die scheuren nogal eens.

Krone 6 elements zou ik niet aan beginnen als ik jou was... Zelfs de Oost-Europeanen willen die nauwelijks hebben, dat zegt genoeg.
Als je gaat kijken tussen de niemeyer en de krone die ik hier heb staan dan weet ik ut wel, niemeyer heeft keurige aandrijfbakken die geheel dicht zijn en waar geen gras in kan, terwijl krone een praktisch droge tandwielverbinding heeft bij hun rotors, waar ook nog een veel te makkelijk gras bij kan komen, je moet in droog hooi 3x per perceel stoppen om de rotor schoon te maken anders heb je alles om de aandrijfassen hangen, als je een krone open trekt kom je gewoon nog een halve pak hooi tegen, de hele beveiligings beugels van krone rammelen als de ziekte omdat alle gaten na 1 jaar al uitgeslagen zijn, heeft de niemeyer echt geen last van, krone is echt een overgewaardeerd merk, wij hebben 4 krone machines gebruikt gekocht en ze allemaal behoorlijk verstevigd, ik vindt dat van niemeyer schudders de kwaliteit niet slecht is het heeft alleen een slechte naam gekregen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Niemeyer schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!