International 955 XL - olie pomp / fronthef

Hallo, de olie pomp van mijn trekker is aan vervanging toe. nu vroeg ik mij af als ik een grotere olie pomp er op zet dat ik dan meer vermogen ( in olie stroom ) zou krijgen bijvoorbeeld van een 1255xl ? om bijvoorbeeld een grote kipper omhoog te krijgen enzo ( eventueel fronthef )

en ik ben op zoek naar een front hef voor mijn 955xl misschien dat iemand wat weet ?
mf4360

Reacties

Fendt926Driver
Misschien heeft deze meneer nog een fronthef liggen

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Fendt926Driver
Misschien past deze aftakas er ook wel bij?

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
mdoornekamp
Ik dacht dat er een redelijk standaard pomp op dat soort trekkers zit. Je kunt bij een hydrauliek bedrijf misschien een grotere krijgen die past. Je kunt niet te veel met liters omhoog want dan wil het niet door je leidingen en ventielen heen. Bij moderne trekkers zijn die namelijk veel ruimer
1046
Grotere kipper is ook vaak meer olie, dan moet je uitkijken dat et een en ander nie droog komt te staan
Wimsumar
Beste MF4360: :? Ben jij nu zo dom of zijn wij zo slim? :?
Waarom zou een pomp met groter oliestroom een kieper beter omhoog krijgen dan een kleiner formaat?

B.T.W.: voor een fronthef wil je maar al te graag een wat beperktere pompopbrengst!

P.S.: Waaraan merk jij dan dat de "955"-pomp aan vervanging toe is?
533 inter
He boertje ik weet wel dat er bij de bruin in bodegraven een inter 956 staat met een front hef en aftakas miss kan je die wel los kopen je weet het maar nooit succes
DaanHaar
@mf4360, voor zover ik weet kun je bij het vervangen kiezen uit twee typen pompen, naast de standaard pomp dus 1 type groter. Of deze enkel meer olie geeft (ltr/min) of ook meer druk weet ik niet. Wel weet ik dat je bij meer druk zwaardere lasten kunt opbeuren bij bijvoorbeeld een zanddumper.
mf4360
@Wimsumar beste wim ben jij nu zo dom of zijn wij zo slim zeker nooit met een trekker met een verrote olie pomp gereden ?? Tip. er is een forum om dingen te delen en aan elkaar te vragen. Bij een normale vraag word een normaal antwoord verwacht. Een pomp met een meer hoeveel heid cc heef teen groter vermogen als een pomp met minder cc.
mf4360
De rest bedankt voor een normaal antwoord
mf4360
@533 inter ja wilde hem wel inruile haha maar is al weg helaas
Wimsumar
Beste MF4360:
Quote @mf4360:
zeker nooit met een trekker met een verrote olie pomp gereden ??

Nee, dat (biologisch verschijnsel) is mij bij oliepompen onbekend.
Rijst mij de vraag of je dat wel zo snel voor een kieper zal merken aangezien deze bij maximum laadvermogen nog lang niet maximale pompdruk vragen.

Of een 50 literpomp in plaats van de standaard 36 op een I.H.-955 past weet ik niet. Een kieper zou zeker iets sneller omhoog kunnen gaan.
Daarintegen is het de vraag of de geometrie van het hydraulisch systeem op een 955 wel een groter volume aankan zonder dat de olie te heet wordt.
timotje112
@Wimsumar denkt dat dat heet worden wel meevalt behalve als je hem extreem veel gebruikt zou het kunnen dat het overdrukventiel te heet wordt maar lijkt me ook vrij onwaarschijnlijk.
Wimsumar
Beste Timotje112:
Quote @timotje112:
dat heet worden wel meevalt

Ja, met zo'n antwoord kun je nooit voor dom of slim worden verklaard. 😉
Enerzijds zal het bij kieperwerk wel meevallen, anderszijds wordt daarbij (transport) veelvuldig 'volgas' olie rongepompt, met verhittingskans.
Nu ik het toch over kieperwerk heb, de tijdwinst van snel kiepen door een grootvolumepomp valt in het niet bij de rittijd tussen vol naar leeg.
mdoornekamp
@Wimsumar bij dumperen met korte rijafstand gaat de tijd van langzaam kiepen wel tellen. bovendien sta je dan vol gas te kiepen. Olie opbrengst van trekkers uit die tijd is eigenlijk niet te vergelijken met moderne 100 liter LS pompen.
Wimsumar
Beste MDoornekamp:
Quote @mdoornekamp:
langzaam kiepen

Of een cylinder van 20 liter nu in een halve minuut uitschuift of in 12 seconden, daar wordt de pis niet lauw van.
IHC1246
Ik heb een blokje liggen, dat komt van een 644 met stuurbekrachtiging.
Met dat blokje kan je de olie die je stuurpomp overheeft gebruiken op de hef.
Of het extra druk oplevert of alleen maar liters weet ik niet.
IHC1246
Als je aan het kiepen bent, ben je meest niet zwaar aan het sturen dus wie weet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 955 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!