MB Trac 800 startbeveiliging

Weet iemand of een MB Trac 800 origineel een startbeveiliging heeft?
Zoiets als een groepen/versnellingspook vrij zetten om te kunnen starten.

mvg Tom

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
De MB Trac 800 weet ik niet zeker, de MB 1500 moest je toen de koppeling indrukken, zodat je hem kon starten...
Joop3
Koppeling volledig ingetrapt, en de aftakaskeuzehendel in z'n vrij. Vanwaar deze vraag?
nhmonteur
@Joop3 omdat ik vandaag een MB trac 800 moest keuren voor veiligheid. Maar ik kon dus gewoon in alle standen starten, waardoor hij dus gewoon kon gaan rijden.
Maar om hem goed te keuren voor veiligheid moet er een startblokkering opzitten. Maar als er standaard een op zit moet ik dus gaan zoeken wat er defect is of doorgelust, en anders moet ik zelf een blokkering maken.
Joop3
Aha, vandaar. Ik kon me voorstellen dat hij niet meer starten wou, meestal is de schakelaar van de aftakashendel dan de schuld. Ik moet ook even met de hendel waggelen om hem te kunnen starten, en verschillende personen moesten hem al vervangen, omdat het niet meer werkte. Dat zal in dit geval ook wel zijn geweest, en toen doorgelust.
ronald73
Op mijn MB 800 van eind jaren '70 heb ik ook nog nooit iets van een startbeveiliging kunnen ontdekken. Daarmee wil ik niet zeggen dat het op de nieuwste modellen niet zit, dat weet ik niet.
Jasperfendt
Onze 309 heeft ook geen startbeveiliging. Is dat verplicht dan?
dennis fordson
@Jasperfendt als julie mensen in dienst hebben wel maar als je er alleen zelf oprijd niet
nhmonteur
@Jasperfendt precies zoals dennis het zegt, als je hem goed wil keuren voor de veiligheid (ARBO) dan moet er een startonderbreking opzitten, zodat de trekker niet kan starten als er bv een versnelling is geselecteerd.
dennis fordson
@nhmonteur ja want anders krijg je een beste prent als hij niet gekeurd is. persoonlijk vind ik het heel scheef. want als ik soms kijk bij sommige boeren wat die op hun erf hebben staat dat lijkt nergens na.
maar goed die heb geen mensen in dienst maarja dat is nederland

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2