Suggesties rotorkopeg/zaaimachine 2 meter

Beste tf'ers

we zouden graag onze oude 2meter rotorkopeg/zaaimachine vervangen. Deze wordt gebruikt om gazons en grasvelden klaar te leggen en te zaaien. Zijn er bepaalde merken waar sommige van jullie al zeer goede ervaringen mee hebben?
bedankt voor jullie tijd....

Deel dit topic

Reacties

harmkeboerke
Lely rotorkopeg
Sanderzz
@harmkeboerke wij hebben zeeer goede ervaringen met een samex. en hele matige met een nieuwe amazone
Wimsumar
Beste Fresheliciouss: Welk(e) merk(en) heb je nu en wat zijn daar de plus-/minpunten van?
Tim-MF3080
Wij hebben een sicma , goede ervaringen mee alleen lift iets te licht gebouwd maar dat is tegenwoordig ook heel fel verbetert
fresheliciouss
@Wimsumar als zaaimachine een amazone met schudeg voor.. deze rasterrol kleeft extreem snel vol met grond; en dus kunnen we alleen bij zeer droge omstandigheden zaaien. als rotorkopeg, hebben we een 3meter versmalt tot 2 meter, met als gevolg dat deze te grof werkt voor zaaibedvoorbereiding, dus de afwerkingsgraad is echt laag.
Wimsumar
Beste Fresheliciouss:
Quote @fresheliciouss:
amazone met schudeg voor.. deze rasterrol kleeft extreem snel vol met grond; en dus kunnen we alleen bij zeer droge omstandigheden zaaien.

Zaai zonder rotoreg (of alles met de 'dubbele' Vredo).
fresheliciouss
@Wimsumar dubbele vredo in een tuin is me net iets te groot nietwaar 😄 we zouden graag de twee machines in één aanschaffen, spaart plek op de vrachtwagen.
Wimsumar
Beste Fresheliciouss:
Quote @fresheliciouss:
dubbele vredo in een tuin

Dan een enkele Vredo in driepunt, en dan zaaien en een keer overzaaien. Dan kan de rotoreg ook achterwege blijven.
fresheliciouss
@Wimsumar nog nooit problemen gehad met bewerkte grond, dat dit in de vredo niet goed loopt, maw ophoopt voor de schijven?
Wimsumar
Beste Fresheliciouss;
Quote @fresheliciouss:
ophoopt voor de schijven

Geen ervaring mee, maar laat 'm dan lichter over de grond lopen door de hefinrichting op trekkrachtregeling ( gewichtsoverdracht) te zetten.
fresheliciouss
@Wimsumar bedankt voor je reacties, maar je moet mij niet overtuigen van een vredo te gebruiken, ik zoek een eg met zaaimachine eigelijk hé 😄
Wimsumar
Beste Fresheliciouss:
Quote @fresheliciouss:
ik zoek een eg met zaaimachine

Ja, dat begrijp ik maar ik zie in je T.F.-fotoboek situaties waarbij deze eg niet nodig is om gras te kunnen zaaien. Het maakt de grond nutteloos veel los en als het vollopen van de eg/rol dan ook nog veelvuldig voorkomt: Dan liever zonder!
fresheliciouss
@Wimsumar de eg dient ook alleen maar om de sporen te wissen. het dichtlopen van de rol liegt aan het type rol. daar zijn echt op zich al wat minpunten aan, het kan zijn dat we de rol deze winter gaan vervangen door een betere rasterol. alvast bedankt
gertdl
@fresheliciouss hier op het werk allemaal sicma rotoreggen van 2m met inox wel van 2.2m die kan verschuiven zijdelinks. de rotoreggen van sicma ( zeker die kleintjes) zijn oersterk. ze draaien hier al 12jaar mee en verslijten toch enkele sets tanden per jaar ( ze eggen dus redelijk wat uurtjes) en hebben nog nooit een rotor kapot gehad of zware breuk gehad. ook de niveleer balken zijn echt goed om heel nipt en strak werk mee af te leveren. zeker wanneer je ze uit rust met de lange spitse tanden gaan ze altijd mooi in de grond en leveren ze fijn werk.
fresheliciouss
@gertdl daar had ik ook al mooi resultaat van gezien, zeker de moeite om eens te informeren. bedankt voor je waardevolle reactie ! 😄
fresheliciouss
@gertdl je werkt bij de ceuster zeker 😄 daar heeft ons vader een jaartje gewerkt voor hij zelfstandige is geworden 😄
erik9831
Een collega en ik delen regelmatig machines met elkaar. Zo heb ik een frees en hij een rotoreg. Hij heeft deze speciaal laten maken zonder rasterrol maar met landrol.

Hier in de buurt ken ik nog iemand die net hetzelfde heeft aangekocht. Volgens de verkoper en beide gebruikers van de rotoreg is het veel beter werken op die manier. (zaaibak zit hier ook op verwerkt)
fresheliciouss
@erik9831 als het te nat wordt, steken wij ook een rvs rol in de amazone zaaimachine. maar mij lijkt dan dat het zaad echt bovenop gedrukt ligt. het zou toch iets moeten in de aarde liggen.
erik9831
@fresheliciouss

Wat wij dan meestal nog eens doen is er met de rotoreg en landrol nog eens zeer lichtjes er over gaan zodat alles ingewerkt is.
fresheliciouss
@erik9831 dat doen we nu met ons 3meter pneumatisch machine. maar in één werkgang, ik zal de foto's nog eens posten.. nu nog niet 😄 testfase

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
25