Mc-Cormick D 430 - uitlaatdemper boven of onder

Wie heeft ervaring met een bovenuitlaatdemper afgezet tegen een onderuitlaatdemper? Zijn er voor/nadelen bij de ene of de andere optie? Ik merk dat je bij een bovenuitlaatdemper soms toch in de uitlaatgassen zit en heb de indruk dat bij een onderuitlaatdemper dit niet meer zal zijn. Dan is te overwegen deze te vervangen. Hoe zijn jullie ervaringen?
D430 Standaard

Reacties

Wimsumar
Beste D430 Standaard: Met de uitlaat omhoog (hoog genoeg!) is de kans kleiner dat je zelf te veel van die 'overheerlijke dieseldamp' binnen krijgt.
D430 Standaard
Oke. Bij mij is namelijk het tussenstuk, de buis waar de uitlaatdemper op gemonteerd is wat verbogen naar voren, waardoor de demper zelf ook wat scheef naar voren staat. Ik weet niet of ik deze recht kan buigen, maar daarom overwoog ik een wijziging. Plus ik had de indruk dat bij een onderdemper het geluid mooier zou zijn.
johan6640
Onder demper heeft ook na delen.om machines in te pikken sta je in de rook en als je voor de wind uit rijd ook.
deutz110
Ik heb zelf een mc cormick d439 daar heb ik de uitlaat om hoog dat vindt ik zelf mooier staan en werkt beter inderdaad als je achter je trekker sta voor een machine aan te koppelen of zo ik heb er een bocht en demper op gemaakt
Albertmc
Origineel is onderdoor, maar idd zoals al gezegd bij aankoppellen adem je rook in
brauheist
Orgineel is onderuitlaat boven uitlaat is optie... en idd wat iedereen zegt met aankoppelen machines sta je in de rook en op land als hef omlaag staat heb je aan einde van de dag een machine onder de roet
IH214d
Uitlaat naar beneden is duurder, en veel brandgevaarlijker als je in droog hooi zit....
mestyle
Bij de onze is er onderlangs helemaal geen plek voor een demper
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!