Illustratie van:

Case International Maxxum 5140 - voorwielaandrijving

De voorwielaandrijving van men maxxum doet het niet.als ik de schakelaar op het tableau verzet gebeurt er niets. Zekering heb ik al eens nagekeken. Weet er iemand waar ik best begin met zoeken naar het probleem?
alvast bedankt
Johnny

Deel dit topic

Reacties

johnny p
Trekker is van '91 en heeft 13000 u
Boemrang
Bij de schakelaar...
Case5130
Miss een los contact bij de schakelaar?
hoest
Waarschijnlijk doet ie het wel maar gaat hij niet uit. ..
johnny p
@hoest door met de uitkuiler achteruit tegen de bult te rijden heb ik gemerkt dat ze het niet doen. Dus ze draaien niet mee. Is er een manier om de schakelaar uit te meten? Want ik heb gezien dat er wel een aantal draden op toekomen. Of eventueel een manier om deze te overbruggen? Dan weet ik of het de schakelaar is of niet.
Alvast bedankt.
hoest
@johnny p
Zit de aandrijfas naar voren er nog wel onder?
Klinkt stom maar ik ben hem en keer kwijt geraakt en merkte ik dat de 4w het niet deed. Dacht ook aan het elektrisch maar je schakelt hem uit door x er stroom op te Zetten. Geen spanning staat de 4w aan
johnny p
@hoest ik denk van wel. Heb nog niet gecontroleerd maar zal ik straks eens doen. En wil het dan zeggen dat als ik de zekering eruit trek en de schakelaar loskoppel de 4wd ingeschakeld staat? Dan kan ik dat ook proberen en weet ik direct of het een elektrisch of mechanisch probleem is.juist? Of redeneer ik hier mis?
hoest
[@johnny
Idd als de zekering eruit is staat de 4wd aan.
Wij hebben toen een tijd zonder 4wd gewerkt met het idee van als we tijd hebben kijken wedat wel eens na. Maar toen het mechanisatie bedrijf er waa voor iets anders gevraagd of hij daar ook even naar wou kijken. Kwam gelijk weer onder de trekker vandaan. Ja ik geloof wel dat ie het niet doet, de aandrijf as is weg.....
Vorige zomer gebeurd. Van het voorjaar vonden er die as weer in de invoer van de opraapwagen:$
old man jose
@hoest
Je had gewoon slaap en toen merkte je niet dat de aandrijfas eraf knikkerde,
Klinkt verdomd aannemelijk.
hoest
@old man jose
shit betrapt
old man jose
@hoest
Sommige mensen slapen nooit.
hoest
@old man jose
Slapen is dan ook een zwaar overschatte bezigheid
old man jose
@hoest
Eigenlijk onderschat dus.
Dairy-Special
Als de motor niet loopt staat de vierwielaandrijving in het werk. Als je dan 1 voorwiel opkrikt moet je deze niet kunnen draaien. Wil deze wel draaien en de aandrijfas onder de trekker draait ook dan is waarschijnlijk de schotelveer van het pakket kapot.
johnny p
@Dairy-Special als het de schotelveer moest zijn,is dit dan veel werk om te herstellen? Moet hij daarvoor doormidden? Grtz
Dairy-Special
Het is wel een paar dagen werk, we hebben het ook wel eens een keer gehad met een maxxum.
onder de cabine moet de trekker dan gesplitst worden.
johnny p
Iedereen al bedankt voor de tips. Ik zal dit weekend eens uitpluizen wat het nu kan zijn en hopen dat het niet de schotelveer is. Grtz johnny
johnny p
@Dairy-Special dus ik heb hem even opgekrikt. 1 wiel vooraan .met motor uit en contact af. Dan kan ik het wiel niet draaien .zet ik dan de motor aan dan kan ik het wiel wel draaien. Ongeacht hoe mijn schakelaar op het dashboard staat. Iemand nog suggesties? Want dit is eigenlijk het tegenovergestelde dan wat het moet zijn.grtz en al bedankt.
monteurtje
@johnny p

Nee zo hoort het wel te zijn, nu kun je in elk geval zeggen dat je pakket goed is en dat ie oliedruk krijgt waardoor de 4wd UITGESCHAKELD word.
Dus de storig zit hem waarschijnlijk in het electrische circuit, ik zou zeggen regel een schema en loop het 4wd circuit eens na, dan leer je er ook gelijk weer veel van.
johnny p
@monteurtje dat lijkt mij heel goed nieuws. Zal van de week is bij de dealer langsgaan voor een kopietje van dat deeltje van het schema. Of is dit online ook ergens te vinden? Grtz johnny
johnny p
Gisteren nog aan het zoeken geweest. En heb nu ontdekt dat als ik de neus van de tractor ophef en dan rij dan draaien ze wel mee. Zou het pakket versleten kunnen zijn? Kan het iets anders zijn? Dus bij geen of weinig belasting trekken ze wel mee. Grtz
johnny p
@Dairy-Special
@monteurtje
Nog ideeën?
Alvast bedankt
monteurtje
@johnny p

Ik denk dat het beste is voor jou om met die trekker langs de dealer te rijden, waar jij nu al weken mee loopt te zwoegen hebben hun in een kwartiertje tijd allemaal uit kunnen sluiten of vast kunnen stellen, scheelt jou een boel piekeren en hebt gelijk een duidelijk antwoord.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4