Boerderij.nl

Ik las altijd met genot de blogs en fotoreportages op boerderi.nl. maar nu denken ze er geld mee te scoren en vragen gewoon dat je een abbonement neemt van 20 euro in de maand! ik vindt dat dit helemaal nergens over gaat om alleen voor een internetsite zo'n bedrag te gaan vragen.

en ja als je de boerderij er bij neemt dan kost het 5 euro meer. nou dat blad heb ik zoiezo al niet omdat het duur is en nu dit.

wat zeggen jullie dr van

groeten jorn

Deel dit topic

Reacties

Nick421
Valt denk ik weinig aan te doen...
Miss lang zeuren bij @boerderij
ValtraT202
@Nick421 dan komen er ook denk geen week overzicht meer
Jasperfendt
Ik snap het wel. De mensen met een aboment moeten het geld voor de site opbrengen en eidereen kan er gebruik van maken.
HollandNew
Doordat het aanbod nieuwssites de afgelopen jaren enorm is toegenomen, hebben ook veel minder mensen het blad "Boerderij", want het nieuws staat toch al op internet. Daardoor moeten minder abonnees de kosten goedmaken en gaat daarvan de prijs ook omhoog en dan haken er nog weer meer mensen af. Bovendien kijken mensen die hun abonnement net opgezegd hebben vaak nog op de website van "Boerderij". Wel jammer dat je nu moet betalen om internetnieuws te kunnen lezen...
Begin van het einde? Wie zal het zeggen...
vedder
Ik begreep dat je als bladabbonee wel toegang kreeg maar ik kwam er ook niet in, betalen ga ik niet, die site brengt zichzelf op aan advertenties.
gypCaseXL
Ik vind het niet gek dat boerderij de site nog alleen openstelt voor abonnees. waarom zou je een abonnement nemen op boerderij als je het ook gratis op internet kunt lezen? daar willen ze natuurlijk vanaf omdat het abonnees en dus inkomsten kost.
erik9831
Ik ben nu nergens lid van ... Maar 20€ per maand is toch wel vrij duur niet ?

Of wat geeft boederij in de plaats voor die 20€ ? Want er moet toch een bepaalde content zijn die je daar kan krijgen die je nergens anders hebt of kan vinden.

Of is die er ook niet ?
Siebenga
Zoekfunctie gebruiken kan ook...

tractorfan.nl/topic/59311/
mp-jd6620
Ik had het zelfde probleem en dit is niet de eerste site wie dat doet.. het blad op gezegd want dat was/is niet normaal duur en alles is ook op internet lezen en nu troggelen ze je daar weer geld af ! triest dit word de ondergang van boerderij...
Joop3
Boerderij prijst zichzelf inderdaad uit de markt. Het abonnementsgeld voor het blad is al belachelijk hoog, en de toegevoegde waarde van het blad, t.o.v. de moderne media steeds minder. Vroeger bood het blad veel meer informatie, tegenwoordig gaat het meer richting glossy, en het vermaken van de lezer staat steeds meer op de voorgrond, evenals een gelikte layout. Dit moet misschien ook wel om met de tijd mee te kunnen, daar laat ik me niet over uit.

Ook hier gaan stemmen op om het abonnement op te zeggen. Op de website kijk ik al niet meer sinds ik me aan moest melden. Dit is de logische vervolgstap. Het leukste is nog, en dit heb ik al van verschillende kanten gehoord, als je belt om je abonnement op te zeggen bieden ze het in een keer veel goedkoper aan. Mooie manier van verdienen, en de trouwe lezers straffen....
jellie
Gewoon inlogcodes van de zaak opgevraagd.. hatsjeee!
JD6930
Quote @gypCaseXL:
ik vind het niet gek dat boerderij de site nog alleen openstelt voor abonnees. waarom zou je een abonnement nemen op boerderij als je het ook gratis op internet kunt lezen? daar willen ze natuurlijk vanaf omdat het abonnees en dus inkomsten kost.

Meestal zijn berichten in een krant/weekblad vollediger als op de internetsite van die krant/het weekblad.

Nu is het bij Boerderij af en toe andersom. Maar geld vragen voor een site, die uitbarst van de advertenties, en dat is dan ook nog eens een site van een weekblad ddat eveneens uitbarst van de advertenties... Dat gaat voor heeeeeeeeeeeeel erg veel mensen TE VER!

Ik heb al vaker gezegd, op zo'n manieren werken bladen als Boerderij zich het graf in, en snel ook!

Ik zeg opa strip verhuizen naar een ander blad als bijv. dat van de ZLTO of int noorden LTO dan, en opdoeken, heel die Boerderij/Boerderij.nl! Dat mechanisatie etc. nieuws kun je ook wel op Mechaman.nl enzovoort en in de bladen die daarbij horen lezen, en dan kun je kiezen wat je wil hebben.

Ik heb Boerderij altijd een mooi blad gevonden. Maar dat geld af troggelen voor een site... Die al uitbarst van reclame, ook als je bent ingelogd is wel teveel vant goede!
JD6930
Quote @ValtraT202:
@Nick421 dan komen er ook denk geen week overzicht meer

Denk niet dat dat nu nog veel uitmaakt! 😉

We kunnen dat weekoverzicht nu toch niet zien als je er eerst boven de € 20 per maand voor moet betalen...

Als er uberhaupt iemand onder de TF-leden is die dat wel wil doen, kan die wel de link hier plaatsen maar hebben we er niks aan, hij/zij mag van @boerderij de foto's toch niet op TF opzoeken en in het topic zetten zodat ook de rest van TF de foto's die zijn uitgekozen kan zien. 😉
mike_v
Mijn pronostiek: Over een maand is de website ofwel terug vrij te bekijken, ofwel volledig opgedoekt 😛 .
Ze komen er wel achter dat ze zichzelf de das omdoen.

Mijn vinkje gaat alvast uit voor het gebruiken van foto's in 'Tractorfan week ...'. Hoewel het toch niet meer gecontroleerd kan worden nu...

[EDIT] vreemd genoeg kan je je vinkje niet verwijderen zo te zien...? (-.-)'
JD6930
Quote @mike_v:
Mijn pronostiek: Over een maand is de website ofwel terug vrij te bekijken, ofwel volledig opgedoekt .
Ze komen er wel achter dat ze zichzelf de das omdoen.

Mijn vinkje gaat alvast uit voor het gebruiken van foto's in 'Tractorfan week ...'. Hoewel het toch niet meer gecontroleerd kan worden nu...

Tja, dat kan heel TF nu wel doen. We moeten toch meer dan € 20 betalen voor de foto's te bekijken van (hoouit, soms staat er iemand 2x met een foto in)10 mensen waar diezelfde 10 op de 26.993 mensen € 7,50 voor krijgen.

En we mogen ze echt niet zien, wand als ook maar uberhaupt 1 iemand op de 26.993 TF-leden wel wil betalen om Boerderij.nl te bekijken kan die de link hier wel in een topic neer zetten maar hebben we er toch niks aan wand hij/zij mag van Boerderij toch niet de foto's opzoeken op TF en in dat topic plaatsen zodat ook de overige 26.992 leden het kunnen bekijken.
JD6930
Quote @mike_v:
[EDIT] vreemd genoeg kan je je vinkje niet verwijderen zo te zien...? (-.-)'

Ohw das helemaal leuk! Dan zullen we @Tinus er maar even bij roepen, die kan dat vast wel fiksen. Of mag hij dat niet van Boerderij??? Wil Boerderij met onze foto's pronken zonder dat we er iets van weten?
Husqvarna
We zijn wel lid maar dan moet je allemaal nummers intoetsen en die kan ik zo even niet vinden, weekje wachten dus!!
Husqvarna
Blad is al asociaal duur geworden, als het aan mij ligt zeggen we het vandaag nog op, als is het maar vanwege die wijsneuzige praat van de redacteur en al dat sensatiegedoe.
JD6930
Abonnees kunnen wel gratis kijken! Tja, zou ook te gek zijn als dat niet zou kunnen. Maar dan moet eerst het een en ander invullen of weet ik wat.

Dus er zijn waarschijnlijk nog wel genoeg leden die wel de TF week kunnen bekijken. Nu moet alleen iemand van de abonnees de moeite doen om de foto's op TF op te zoeken op TF en in een topic te plaatsen, ook al mag dat niet van @boerderij

Iedereen hoort immers de kans te krijgen om te zien wiens foto's in de TF week staan en of ze er zelf in staan en met welke foto.

Ik kan komend weekend of begin volgende week even kijken of er weer een nieuwe week op staat, maar kan nog niet garanderen dat ik het hier kan plaatsen, eerst even kijken hoe je op zo'n account aan moet geven dat je abonnee bent. Ofj,a op ons pa's account dan(maar dat heb ik gemaakt dus ken de inlog/het wachtwoord)

Waar blijft TF week 41 trouwens?
JD6930
Quote @Husqvarna:
Blad is al asociaal duur geworden, als het aan mij ligt zeggen we het vandaag nog op, als is het maar vanwege die wijsneuzige praat van de redacteur en al dat sensatiegedoe.

Zou het sund vinden van de Opa strip die ik altijd lees, en ons pa/ma ook. En van het mechanisatie nieuws dat ik ook altijd bekeek, maar verder vindt ik er ook neit veel meer aan. Heb laatst toevallig ook een behoorlijk hoog bedrag voorbij zien komen ja, waar ik toch wel van schrok, voor zo weinig echte nuttige info, wand het rundvee/varkenshouderij/pluimveehouderij/geitenhouderij en ga maar door nieuws staat ook wel in de nieuwe oogst en dat soort bladen, ook in Stal & Akker staan die dingen wel.
Favorit614
Vreemd , ik heb me gewoon ingelogd bij de boerderij , en ik kan / mag alles zien. :?:
JD3010
@Favorit614 bij mij ook.
Boerenjongen16
Snap het ook niet helemaal bij Boerderij... Ga absoluut geen 20 euro p/m betalen om nieuws te kunnen lezen, kan ook bij andere sites. Ook diverse abonnees kunnen er niet opkomen, welke zich ervoor hebben aangemeld.

Beetje jammer dit van Boerderij, keek er altijd graag op. Maar gaat zich zelf nu kapot maken aan hun eigen succes...
mike_v
@JD3010, @Favorit614
Tot gister kon ik ook nog gewoon alles bekijken. Sinds vandaag krijg ik die 'pop-up'.
JD3010
@mike_v o, dat zou kunnen. Ik heb de laatste dagen niet gekeken mbv mijn laptop.
fendtboertjes
Ik kan gewoon alles zien maar die foto dingen doen de laatste tijd aardig k*t
Sanderford
@Joop3 precies waarom jij het zegt hebben wij ons abonnement een tijd geleden al opgezegd
MOOI-WARK
@JD6930

Als je "Opa van de boerderij" op Facebook like, kan je hem ook iedere week zien. 😉
hobbyboer
@Favorit614
Komt nog wel. Je mag tot een zoveel aantal dingen gratis bekijken en dan krijg je een popup.
Wimsumar
Quote @fendtboertjes:
foto dingen doen de laatste tijd aardig plasgaatje

Nee, dat met die fotoreportages is nieuw.
JD6930
Quote @MOOI-WARK:
@JD6930

Als je "Opa van de boerderij" op Facebook like, kan je hem ook iedere week zien.

Ah das handig!
JD6930
Quote @Favorit614:
Vreemd , ik heb me gewoon ingelogd bij de boerderij , en ik kan / mag alles zien. :

Raar maar weaar! Zonder inlog kun je ook gewoon alles bekijken, met inlog krijg je, ofja, sommige mensen blijkbaar nog niet dan, een scherm voor je nues dat je abonnee moet worden om de boel te kunnen zien.
Boerenjongen16
Hier een linkje, net gevonden; boerderij.nl/Boerderijnl-exclusief-voor-abonnees/

''2. Waarom kan ik – als niet-abonnee - Boerderij.nl niet langer gratis raadplegen?
Het is belangrijk om te vermelden dat Boerderij een open website is én blijft. Echter, aan het maken en produceren van onze hoogwaardige content zijn veel kosten verbonden. Ook investeren wij continue in de verdere doorontwikkeling van services en diensten via diverse platformen. Dit alles doen wij om onze abonnees zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en hiervoor betalen onze Boerderij abonnees dan ook abonnementsgelden. Wij vinden het dan ook niet meer dan normaal dat onze vakinformatie exclusief beschikbaar is voor abonnees.

Om u als niet-abonnee toch kennis te laten maken met de hoogwaardige artikelen op Boerderij.nl, kunt u maandelijks 5 artikelen gratis bekijken. ''

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
2