Illustratie van:

Deutz D4006 - Verwijderen tankombouw

Heeft er iemand een idee hoe de tankombouw verwijder? Ik heb alle bouten aan de zijkanten al verwijdert maar krijg het zware omhulsel van de tankdop niet weg. Dit is volgens mij kunstof en zou ik graag heel willen houden.

tractorfan.nl/picture/801004/
tractorfan.nl/picture/801005/
tractorfan.nl/picture/801006/

Alvast bedankt voor de zinnige reacties!

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Als ik morgen op tijd terug ben van de werken die ik moet doen, zal ik eens kijken hoe deze gemonteerd zit op onze D4006.

Hopelijk kan iemand ja ondertussen misschien al helpen.
goeiedag eem
Als je alle boutjes er uit hebt en het heleboven deel los hebt, moet je de dop van de tank eraf doen en met een klein beetje draaien en wiebelen moet hij er dan zo af kunnen maar hij kan best wat vastr zitten door opgedroogd vet en dergelijke wat zit in de loop der jaren er opgehoopt heeft, die ring is van rubber maar is meestal helemaal hard geworden.
Loeideutz
Als je de tankdop even eraf draait, kun je dat kunstof omhulsel dan niet lospakken? Ik zou het anders ook even niet weten.
Gerron
Volgens mij zit die er op geplakt. Verwijderen lukt niet zonder breken omdat het hard is geworden. Als je er geen nieuwe op wil zetten dan kan je in de binnenkant van de ring een stuk of 8 sneetjes maken zodat het rubber wat beter kan bewegen.
dalton
Ik denk dat het inderdaad in de loop der jaren wat vast is gaan zitten zoals @goeiedag eem zegt. Ik zou er voorzichtig met een mes onderdoor steken en kijken of je het zo voorzichtig los krijgt van het plaatwerk.
Rickbuevink
Met een mesje of met een gasbrander VER VAN DE BAND AF richten, zonder tankdop..
Anders gewoon even vrikken dan komt hij er vanzelf af
erik9831
@Mijn-eerste-deutz

Ik kan je helaas ook niet helpen, onze 4006 heeft een compleet andere tankopbouw. Bij die van ons staat er een klep over de dop van de tank.
deutzfanJos
@erik9831 jepp die van ons ook dat is geloof ik een latere met grotere tank. maar weet het niet zeker
erik9831
@deutzfanJos
Ik geloof dat die van ons van 1968 is ... Ma zei vorige week dat mijn JD 2 jaar jonger was als de deutz. Dus moet het 68 zijn 😃

De onze heeft ook een andere kleur, hij is donker groen van kleur en niet zo van dat licht groenige. Weet ook niet of dat er in verschillende jaren een verschil in kleur was.
Mijn-eerste-deutz
Dank jullie wel voor alle reacties. Ik zal dus heel voorzichtig kunnen proberen en anders zetten we hem op het lijstje van aan te schaffen spullen.

Dank en groet Thijs
Mijn-eerste-deutz
Kunnen jullie misschien aangeven hoe oud dat deze tractor ongeveer zal zijn? Heb donkergroene verf onder de lichte gevonden.
Heb gehoord dat je dat aan de handgas en neus kan zien?
Hieronder een foto van het dashbord. De neus staat bij de andere foto's
Alvast dank
goeiedag eem
@Mijn-eerste-deutz als ik hem zo bekijhk is het een van de eersten, dat beoordeel ik aan de toeren teller, en het handgas, en ook aan de lampen op de spatborden, maar dan moeten ze nog wel origineel zijn, de laatste 06 en hebben smalle lampen kappen en de eersten bredere. Zoals ik heb kan beoordelen moet hij origineel met een een grijze motor zijn, donkergroen en rode wielen en hort hij de breedere lampen kappen te hebben en zal hij van 1968 tot 1972 gebouwd kunnen zijn.
RobDeutz104
Hij heeft geen tankdop onder een deksel, waarschijnlijk geen oliebadluchtfilter en gelijkstroondynamo, dus waarschijnlijk rond 1970

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2