Illustratie van:

John Deere 920 - Hef

Hallo,
Ik heb een John Deere 920, maar de hef doet raar.
Als je hem omhoog doet, zakt hij weer en gaat hij vanzelf weer omhoog.
Ik denk dat het iets is met positieregeling. Er zit ook zo'n hendeltje rechts onder de stoel, van de positieregeling, maar in geen van de standen doet de hef wat eigenlijk de bedoeling is.
Weet iemand wat hiermee aan de hand is?

Melle920

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Melle920: Doet de hef dat ook met gewicht er in?
JohnDeere5720
Quote @Wimsumar:
Doet de hef dat ook met gewicht er in?

Wij hebben thuis ook en JD920 en die heeft het ook met de hef dat ie automatisch omhoog gaat, ook als er gewicht in hangt.
erik9831
Ik heb een 1120 en de hef is (dacht ik) hetzelfde als bij een 920.

Mijn probleem is dat hij traag omhoog gaat als je de hendel in 1 vlotte beweging omhoog doet. Ga je met de hendel terug tot in de helft, en dan traag omhoog, dan gaat hij normaal omhoog. Ook zakt hij zeer stil terug naar beneden, maar als de hendel rechts onder de zetel helemaal omhoog staat doet hij dit niet.

Bij mij is het zo, dat als je de hef naar beneden doet met de hendel onder de zetel omhoog, dat hij op een bepaald punt stopt. Doe je deze hendel naar beneden, dan zakt hij bijna tot op de grond. Dit lijkt mij normaal te zijn (de trekker zelf nog maar 2 à 3 weken in bezit)

Als je er materiaal aanhangt, dan zakt hij ook stil naar beneden.
melle920
@Wimsumar ja als ik er n grondbakje in hang doet hij dat ook
melle920
@erik9831 dat hendeltje gebruik je als je bijvoorbeeld een ploeg in de hef hebt hangen, dat de hef hem automatisch een beetje omhoog trekt als jouw ploeg te diep de grond in gaat, (zodat je genoeg druk op je wielen hebt)
Patrick 2020
Ikzelf heb een 2020. Ja, dat kleine hendeltje is voor de positie/trekkracht regeling. Omlaag is volgens mij positie regeling en hoe verder omhoog hoe meer trekkracht regeling(onder andere te gebruiken bij ploegen en andere bodembewerkingen). Wel vreemd dat jouw 920 in alle standen niet reageert zoals jij het wilt..

Is in de achterbrug alles nog zoals het hoort? Of is die ooit open geweest en niet goed in elkaar gezet? Mijn achterbrug is afgelopen winter gereviseerd, maar met het in elkaar zetten kan er makkelijk iets verkeerd schieten.
stefaanp
@melle920
een vraagje als je iets in de hef hangt van gewicht en je doet hem omhoog en je legt de motor stil.
zakt hij dan snel?
melle920
@stefaanp ja dat klopt
melle920
@Patrick 2020 Iemand heeft de trekker opgeknapt voordat wij hem kregen. Elektrisch is het ook niet top dus het kan goed dat hij een fout heeft gemaakt bij het opknappen. Ik denk dat ik de hefcilinder lek is dus ik ga die denk ik loshalen.
stefaanp
Ik denk dichting hefpiston of dichting hef en zakklep kapot
JD3010
@stefaanp Als de afdichting van je hefcilinder kapot is, kun je vaak de olienevel zien als je de vuldop eraf hebt.
De afdichtingen van de hef- en daalschuiven zijn vaker kapot.
melle920
@JD3010 @stefaanp Wat moet ik nou precies loshalen denken jullie?
JD3010
@melle920 Dat is wel erg lastig om dat zo ongezien te zeggen. Ik heb zo'n hefdeksel ook nog maar 1 keer los gehad. Bij mij waren de o-ringen van de ventielen er allemaal uit. Nu zakt die niet meer.
melle920
@JD3010 Ja het is wel lastig om dat zo te zeggen ja, ik heb deze week vakantie dus ik zal de hefdeksel er eens afhalen als ik tijd heb!
Weten jullie ook wat n nieuwe stoel en rolbeugel kosten? De rolbeugel kan ik anders zelf wel lassen.
JD3010
@melle920 Zo'n gele stoel ca. 100 euro. Als je de beugel zelf wil en kan lassen, heb je alleen het materiaal nodig. Zelf hebben we hier ook de beugel van de 2130 gemaakt.

Ik heb evt. nog een hef liggen van een 1120.
melle920
@JD3010 Als mijn hef echt erg kapot is, neem ik contact met je op over jouw hef, misschien kan ik wel wat onderdelen van je kopen. Waar heb jij de tekening van jou rolbeugel gevonden?
JD3010
@melle920 Op de 2030 zat toen al een beugel, mijn broer heeft die toen daarvan nagemaakt. De beugel staat wel iets verder naar achteren, bij die van de 2030 zit ik er rechtonder.
melle920
@JD3010 oke, de beugel die nu op mijn trekker zit is echt n bak en braad beugel, degene die hem ooit heeft opgeknapt heeft hem zelf gemaakt waarschijnlijk. De beugel hoort toch schuin te staan in plaats van recht?
JD3010
Quote @melle920:
De beugel hoort toch schuin te staan in plaats van recht?
Ja die hoort iets achterover te staan.
De rechtse is origineel, de linkse is zelf gemaakt.
melle920
@jd3010 oke, dan weet ik dat
stefaanp
Zetel afdoen, leidingen van hulpventielen,plaat boven versnellingsplaat afdoen dan bouten van hefdeksel los vijzen
en hef recht omhoog heffen succes
melle920
@stefaanp Bedankt, zal het eens proberen als ik tijd heb
hobby boer en co
@melle920 wat was het probleem toen? Zit met het zelfde zakt langzaam en heft dan zelf omhoog... zakt weer e heft weer omhoog hartstikke iritant

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
407