Illustratie van:

John Deere 3040 - upgraden pk's

Mijn vraag is of de versnellingsbakken en achterbruggen van de John Deere 3040,3140 en de 3640 dezelfde zijn en of de motor dan een beetje meer pk's kan hebben , weet dat de motoren hetzelfde zijn.

Deel dit topic

Reacties

martijn1998
Kan wel meer hebben, heel veel meer zelfs. maar dat is allemaal afhankelijk van het werk wat je er mee gaat doen. met 200 pk of meer wat vast wel haalbaar is bij een kompleet andere brandstofpomp zou ik er geen maiswagen achter hangen maar een keertje trekkertrek kan vast geen kwaad als je het maar met beleid doet
maikwolsink
Ik ben zelf aan het rondkijken voor een 3140 hierop wil ik een turbo monteren en de pomp wat verder open. 150 pk is mij al genoeg af.
Maar kan de motor dat aan en dan bedoel ik met name de turbo er op.
Ik heb geen zin om elk jaar de pakkingen en dergelijke te gaan vervangen.
Deze trekker word dan gewoon voor de hobby en trekkertrek gebruikt.
ArnoFendt
Bij zo'n 6 cilinder zonder turbo zal het moeilijk worden om er flink wat meer pk's uit te halen.
Daarvoor zal er toch een windmolentje ( en de nodige extra diesel ) nodig zijn.
martijn1998
Zonder turbo word t idd moeilijk om er meer uit te halen.
Deutz-5006
Dan kan je de pomp nog van tijd verandere, ander luchtfilter en andere verstuivers oid
john deere3140
Zonder turbo, dus door gewoon de pomp open te zetten kan je er wel 115 pk uit halen, als je een turbo zet, en de pomp open kan je er +- 180 pk uit halen, maar dan zou ik niet constant zwaar werk doen, een keer trekekrtrek kan wel geen kwaad, met andere woorden, als je er met verstand mee werkt kan dat zeker geen probleem zijn voor de versnellingsbak en motor.
Adri-JD850
200pk is wat overdreven maar naar de 110-115 pk is al meer dan genoeg voor het werk waar de trekker voor gebruikt gaat worden.
deeremeneer
Nou nou 150,180 en 200 pk?? Das wel erg veel voor een 3040. Dat krijg je er echt niet zomaar uit. 120pk is meer als zat voor zo'n trekker. En juist trekkertrek zou ik dus niet doen met zoveel pk.
3130ls
Als je hem teveel brandstof geeft word hij er echt niet feller op.het beste is om hem voor de waterrem te zetten,en dan de pomp stellen.dan kan je zien wat hij doet.als je zoveel pks wil hebben zou ik gewoon een grotere trekker kopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
11