Sabotage maishakselaars komt steeds meer voor?

Ik lees het de laatste tijd steeds meer, niet alleen in Nederland maar ook hier in Duitsland worden van Beieren tot Ost-Friesland steeds meer meldingen gedaan over sabotage maishakselaars. Kranten staan er vol van.

De saboteurs gebruiken RVS wat door de hakselaar niet kan worden gedetecteerd. Waar zijn die zgn. "Aktivisten" mee bezig? Dit zijn regelrechte aanslagen!

Een boer in Beieren looft nu zelfs een beloning uit
br.de/nachrichten/oberpfalz/…

Het bericht van de politie van Haaksbergen gisteren:

Politie doet onderzoek naar beschadiging maishakselaar St. Isidorushoeve; 20.000 euro schade

Deel dit topic

Reacties

mennocase
Zeer sneu deze dingen!
mike_v
Lijkt me logisch dat er de laatste tijd meer meldingen zijn, vermoed niet dat er een 2 maanden terug problemen waren 😛 .
dlok
Het wordt een ware hype volgensmij
gaitwillemjan
Moeten jullie meer ruchtbaarheid aan geven dat helpt ????
gezienus
Meer ruchtbaarheid aan geven dat helpt ???

Fijn dat je ook reageerd
gaitwillemjan
Ze hebben mij altijd geleerd slaa.......
casev
In denemarken heb ik een verhaal gehoord van een boer die ruzie had met zn buurman. Vervolgens lagen er een paar kadavers in zn maisland, met als gevolg een kuil vol botulisme.

Geen idee of het n broodje aap was, maar het klinkt erg genoeg.

Ps, had willie v bakel n paar jaar terug niet ook dit probleem?
pieta
Ja
Farmer_
Die lagen bij ons in Canada ook geregeld in het zwad, gekke was dat er geen ingewanden bij lagen alleen het karkas, waren dus niet dood gemaaid of zo.

Dit jaar hier op het andere bedrijf in het voorjaar 8 koeien dood door scherp in een periode van 2 maanden, terwijl al het voer gehakseld was, was het de hele zomer weer rustig, begon het weer eind augustus, 2 dood in 1 weekend, weer scherp en nog een paar waar we op tijd bij waren, alle koeien hebben daar nu magneten.

Toeval??
gezienus
Hier bij freddie zo noem ik hem maar heeft iemand geregeld auto banden in de mengwagen gegooit nu kijkt hij eerts voor het laden
Farmer_
@gezienus
Dat doe ik hier thuis ook, de eerste 2 jaar lag er een aantal keren wat in wat er niet thuis hoorde, de laatste jaren heb ik niets meer gevonden.
cs-agrar
Is er bij jou toevallig oud schrikdraad mee gemaaid, dat nylon-spul met RVS-draadjes? De haksel ziet dat niet en heeft daar ook geen last van, je koeien wel
Farmer_
@cs-agrar
Had nog niet aan dat spul gedacht, maar dan haden we ook van dat nylon moeten vinden in het voer, dat heb ik niet gezien.

Moet wel zeggen dat de meeste mensen hier in de omgeving vriendelijk en behulpzaam zijn, maar ja er zitten er altijd wel wat van die gasten tussen maakt niet uit waar je woont.
+2
jvt
Hier zelf meegemaakt met de fijne buurlui in het oude dorp, ons geluk was dat er vanuit een naastgelegen voetbalveld een boerenzoontje een bal ging zoeken die in onze mais was geraakt, en wist dat een staaf rvs van een meter lang niet in de mais thuis hoort. Wel aangifte gedaan, wel duidelijk vermoeden welke fijne buurman zo weinig verstand heeft om zoiets te doen, maar politie was hierin duideijk; zonder bewijs niets aan te tonen. Met 12 personen daags voor hakselen hele perceel van 2 ha nagelopen, maar gelukkig niets meer gevonden. Maar... dit was wel de befaamde druppel in de emmer die ons besloot ons geluk elders te gaan zoeken...
pieta
Vingerafdrukken??
jvt
Handschoenen?
pieta
@jvt
Ander DNA, CSI vindt toch altijd wel iets? Smiley
-2
Wouter Verhoef
Jvt, verkassen als melkveehouder vanwege onmin met de buren blijf ik maar een raar verhaal vinden.
Als je in Nederland ruzie/trammelant hebt met de buren zul je dat in het buitenland waarschijnlijk ook krijgen.
Sommige personen roepen dat over zichzelf af.
gezienus
Was eentje van zoveel druppels
+1
pieta
Dat is natuurlijk geen waarheid als een koe Wouter. Net zo min als dat jij het over jezelf zou hebben afgeroepen dat je aan DOC levert.
+7
jvt
Ik zal ff mijn oude buren bellen of ze geen woning kort bij jouw bedrijf willen kopen, kun je het zelf mee maken. Leuk, maar niet voor de nieuwe eigenaar van het bedrijf, dat hij ook al direct in onmin leeft met de buren aldaar. Eerst hadden ze last van de herrie, nu liggen ze te zeuren dat er wat vliegen met de paarden meekomen, dat het er eerst rustig was maar er nu constant iemand achter hun tuinen aan het lopen is en bezig is met de paarden, dat hij op zaterdag herrie maakt met de motorzeis ( terwijl allebei de buren al jaren niet meer werken) enz enz.
Probleem was bij ons dus ook dat we geen vergunning kregen voor een nieuwe stal door dezelfde fijne buren..
En ja, de laatste jaren gooide ik ook mijn kont tegen de krib aldaar, maar me als een mak schaap naar de slachtbank laten leiden past niet binnen mijn persoonlijkheid.
In de tien maanden dat we nu verhuisd zijn heb ik al meer koffie gedronken met mijn nieuwe buren als in NL in 40 jaar..
Maar, woutertje, je zult wel gelijk hebben, het ligt alleen maar aan mij....
kaas
Zulke dingen gebeuren 20 jaar geleden ook al met haat en neit tussen boeren en loonwerkers maar je kan het beter stil houden want de dader vind je toch nooit.
+2
casev
Ik denk idd dat je dit beter niet in kranten kan zetten. Want Je brengt gekken zo wel op ideeen.

Daarom hebben ze het bv. over een sein en wissel storing, wanneer er weer iemand voor een trein gesprongen is.....
Klopt geen ruchtbaarheid aan geven is het beste, dus DE topic verwijderen, of toch niet.
spotmelker
Ze kunnen met een F-16, snelheid Mach zoveel, zowat elk levend wezen opsporen. Dan moet het toch kinderspel zijn vandaag de dag om welk metaal dan ook te vinden voordat een hakselkooi dat doet?
gerrie-hul
Over maishakselaars gesproken lees dan even het volgende bericht
Chauffeur ontsnapt aan vuurzee
www.destentor.nl Epe

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden duitsland , boer , maishakselaar en hakselaars geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
3