Rijbewijs

Hallo,
Ik heb nu 2 uur rijlessen gehad voor mijn G rijbwijs waarvan een dik uur op de weg , maar mijn volgende rijlessen en mijn examen gaan pas door tegen eind november.
Nu was mijn vraag of je net als bij de auto ook al rond mag rijden met iemand langs je die wel al een G rijbewijs heeft?

Gr. Martijn
NHfan97

Reacties

Payton
Hoe bedoel je meerijden met de auto? Dat jij rijd als je je auto rijbewijs niet heb met iemand die het wel heeft?
Stef_S
Ik zou even contact opnemen met de politie/overheid.. Die kunnen je meer duidelijkheid geven wat wel/niet mag. Dit is een Nederlands forum, de meeste mensen zullen het daarom niet weten (begrijp me niet verkeerd).
NHfan97
@Payton Ja zo bedoel ik het , je moet natuurlijk wel eerst je theorie gehaald hebben.
En dan moet er iemand bij zitten die wel al (volgensmij) 7 jaar zijn rijbewijs heeft.
fendtdie 97
Neen dat mag niet je moet eerst 8 uur les gevolgd hebben en daarna mag je pas jen examen doen je mag dus niet op de weg komen zolang je nog geen geldig rijbewijs G hebt.
De auto heeft hier niets mee te maken das B
NHfan97
@fendtdie 97
4uur toch?
En nee ik weet dat auto hier niets mee te maken heeft maar ik nam het even als voorbeeld.
gypCaseXL
Ook bij een auto moet je eerst het rijbewijs gehaald hebben voor je mag rijden. met een aantal lessen mag je nooit rijden, ook niet al heeft de gene naast je 100 jaar rijervaring. dus zal dat met een G rijbewijs al helemaal niet mogen
fendtdie 97
Het zij er 8 hoor heb ik zelf ook moeten doen zie hier als je me niet gelooft

rijschool-vtir.be/Rijbewijs/Tractor_G.aspx/
Stef_S
@gypCaseXL In Belgie mag je al auto rijden voordat je een rijbewijs hebt, mits je een begeleider bij hebt die al zoveel jaar rijervaring heeft 😉
steyrlanzboy
Ik dacht dan landbouw voertuigen op het t rijbewijs staan
gertdl
@NHfan97 nee dit mag zeker niet. de auto is de enige uitzondering die zonder rijschool mogen aangeleerd worden. zwaar vervoer zoals trekker, vrachtwagen, ... zijn altijd met rijschool en je mag enkel met deze begeleiders de rijbaan op zonder je rijbewijs al te hebben.

rijbewijs B is de enige uitzondering waar een eigen begeleider toegelaten is mits voldoende ervaring ( 7 jaar)
tractorenfan

Er is geen enkel les verplicht. Alleen zeggen de meeste examencentrums van wel, omdat je tegenwoordig bijna geen enkele wegervaring hebt. Dit doen ze omdat er veel niet slaagden als ze geen les hadden gehad.
De meeste raden zeker 4 uur aan.

En nee, je mag niet op de weg komen met iemand anders.
Ik had hetzelfde voor dat er zo veel tijd tussen was en ik heb dan maar gewoon nog eens 2 uur gevraagd. Er was just een plaats tussen mijn eigenlijk laatste les en het examen vrijgekomen.
gypCaseXL
@Stef_S ow, op die manier. Had ni in de gaten dat het om België ging
ADB996
Ik heb het even op gezocht wat rijbewijs G was(ik wist niet dat er rijbewijs G bestond) maar daar staat dat het een landbouwvoertuig is.
Zie link : nl.wikipedia.org/wiki/Rijbewijs/
Maar landbouw voertuigen is toch gewoon een certificaat, die in 2014/2015 een rijbewijs T(Trekker) wordt

Wie kan mij er meer over vertellen?
Stef_S
@ADB996 Even goed lezen; het G rijbewijs is een trekkerrijbewijs in Belgie en is daadwerkelijk een RIJBEWIJS.

Wat je verder zegt heeft betrekking op Nederland en dan heb je inderdaad gelijk. Het is enkel een certificaat en er gaat een rijbewijs genaamd T Rijbewijs komen 😉
ADB996
@Stef_S Belgie, dat had voor mij wel bij mogen staan. weer wat geleerd van daag. 😃
Stef_S
@ADB996 Haha daar heb je gelijk in.. Ik wist toevallig meteen dat het over Belgie ging, vandaar dat ik het maar even zeg. Zorgt wel een beetje voor verwarring zo 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!