Illustratie van:

International 624 - international 624- vragen

Hallo,
Ik heb sinds kort een 624 met agriomatic S. Nu heb ik de versnellingsbak olie (schroef bij het koppelingspedaal als het goed is??) gepeild. Nu zag ik aan de trompetten ook oliepluggen zitten onder. Waar kan ik hiervan de olie peilen en welke olie hoort in de trompetten en welke in de bak? En ik ben op zoek naar het hydrauliek filter. Is dit een filter wat je moet vervangen of nog een oud schoonmaakfilter? Ik heb ook eens bij een topic gelezen dat er een filter van de agriomatic zelf verstopt kan raken wat je gewoon schoon kunt maken. Weet iemand waar dit zit?
Wie kan mij antwoord geven op deze vragen?

Groeten

Lars

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Lars, in de trompetten moet 3,5l versnellingsbak olie. Links voorop en rechts achterop zit een vuldop sleutelmaat 32. In de versnellingsbak hoort hytran olie, tot aan de vuldop links voor op het deksel met de bobbel erin. Er zit een uitwendig verwisselbaar filter links op de bak, en nog 2 zeefjes in de versnellingsbak, eentje voor aan de linkse kant in de buurt van de leiding(sleutelmaat 22 ofzo) en eentje achteraan links onder de treeplank, meen ik. Verder moet na het onderhoud de druk gecontroleerd worden, deze hoort 11-13 bar te bedragen meen ik. Rechts kan een dop losgedraait worden,en een drukmeter gemonteerd worden(meen ik 😄 )
wiltie63
@ErDee dankjewel! moet in de bak 80w90 hytran of wat voor iets?
ErDee
@wiltie63 hoho nee! Hytran is een speciale hydrauliek/versnellingsbakolie. Dezelfde hoort in het hefblok.
agrotrac.ro/229-763-thickbox/…
wiltie63
@ErDee oke dankjewel!
wiltie63
@wiltie63 zit het vulpunt van t hefblok boven op het hefblok?
ErDee
@wiltie63 leuk he jezelf taggen 😃
Bovenop op het hefblok zit een dopje wat je met een sleutel los kunt draaien. De versnellingsbak kun je ook via de ontluchtingsbout bovenop voor de stoel(maat 32) vullen, kijk dan meteen even of die niet dicht zit.
looper321
Quote @ErDee:
@wiltie63 leuk he jezelf taggen

geniaal
wiltie63
Howw foutje 😃
Oldtimer-fan
@ErDee

Bij Intrak zag ik gister toevallig nog een hele pallet van die Hytran staan
ErDee
@IHC-power kan je over die filtertjes in de bak meer vertellen 😉
IHC-power
Als je op de achterbrug nieuwe hytran olie doet is het ook verstandig van het extern filter te vervangen. Dat boven je linker tredeplank zit. En aan de linkerkant van de trekker zit onder de linker tredeplank, bijna helemaal onderaan de trekker een dop die eruit ziet als een aflaatplug. Redelijk grote sleutelmaat. Daarachter zit het aanzuigfilter dus dat moet je ook sowieso regelmatig zuiver maken. 😄
ErDee
@IHC-power en vooraan zit nog een fijn zeefje voor de stuurschuif
wiltie63
@IHC-power kan dat aanzuigfilter alleen worden schoongemaakt als de bakolie afgelaten is?
IHC-power
@wiltie63 ik geloof van wel ja. 😄
wiltie63
@IHC-power ik heb vandaag eens gezocht naar het externe filter en kon het niet vinden. later die dag was ik bij @ErDee en die zij op de plaats waar het hoort te zitten helemaal geen filter zat. Zijn er een aantal zonder filter gemaakt of is het erg gewoon vanaf gehaald? hij is van 1966
IHC-power
@wiltie63 ik zou denken dat dat filter er altijd zit, als ie agriomatic-s heeft. 😄
ErDee
@IHC-power Heel vreemd ja, Agriomatic-S erop, maar geen filter aan de linkerzijde te bekennen. De plek waar hij hoort te zitten zat er wel(zoals je ze ziet bij die zonder Agriomatic-S, de koppeling waar de filterhouder op de bak komt zeg maar).
IHC-power
@ErDee heel vreemd. Aan dezelfde kant zit onderaan de trekker een bout die lijkt op een aflaatplug. Daar zit ook een filter achter. Heeft ie dat filter wel? Echt supervreemd dat ie dat extern filter niet heeft! Wij hebben hier ook een vroege 624 van '66 en die heeft het extern filter gewoon.
wiltie63
@IHC-power ik kon voor 30 euro een filteraansluiting krijgen, die 'stop'wat in die aansluiting op de bak zit hoe kan die eruit dan?
ErDee
@wiltie63 dan zal er achter die stop ook niks zitten anders deed de agriomatic-s het niet
IHC-power
@wiltie63 dat moet ik eens bekijken. Het is niet zo dat je die filter er simpelweg opdraait. Er loopt ook nog een leiding vanaf dat extern filter naar het midden van de trekker.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!