John Deere 1640 - vce hi/lo omdraaien ?

Hallo,
ik heb wel eens gehoord over het omdraaien van de tandwielen van de hi/lo zodat de trekker harder rijd.
is dit mogelijk bij een 1640 met vce cabiene?
zo ja hoe doe ik dat ?

alvast bedankt Aldert

Deel dit topic

aldertjd

Reacties

3130ls
Ik zou daar niet zoveel aan rommelen denk ik zo.volgens mij kan je hem alleen harder laten lopen door een tandwiel erbij te zetten maar verder weet ik het ook niet
mc-cormick-ihc
Wat aldert hierboven vermeld heb ik ook wel eens gehoord. maar in hoeverre dat bij alle hi/lo's ken weet ik niet...
Mc Fendt
Aldert, wurd niks better keapest een Fendt 😛
aldertjd
Bij de john deere 50serie weet ik dat het kan maar van de 40serie heb ik geen ide en ik zou ook niet weten hoe
haasjeRens
Hi lo van een 3640 er inzetten die werkt omgekeerd..
mdoornekamp
Bij de Amerikanen kan het wel. Onze 4240 loopt 45 bij 2300 toeren 😄
valmet 605
Dit is het zelfde als de 05 serie van Valmet. Tot de 705 zijn het langzame lopers. Niet verbonden loopt die snel wel verbonden loopt die langzaam.
Ivm het vermogen en de krachten zijn bij de zwaardere uitvoeringen deze pakketten om gedraaid.
Schijnt serieuze gevolgen te hebben als je die bij de zwaardere modellen omdraaid. Grote schades ivm de krachten die dan door de bak lopen.
aldertjd
@Mc Fendt koek koek jonge!
OhDeere
@valmet 605 Komt aardig overeen. De kleiner type's (1640 tot 2140) hebben een Hi-Lo die 20% vertraagd. De grotere type's hebben een Hi-Lo die versnelt. In de eindaandrijving wordt dit toerental weer terug gebracht. Door de Hi-Lo van een van de grotere types in te bouwen gaat deze tractor 20% harder lopen. De Hi-Lo zal wel omgekeerd werken (standje hoog wordt laag). Je kan dit ook bereiken door de drager van de Hi-Lo af te draaien en andere tandwielen te monteren. Je moet niet denken: ik pak deze even los en ik draai wat om. Dit is echt het werk voor een techneut.
valmet 605
@OhDeere ik blijf zelf ook zoveel mogelijk van mijn spullen af. Als het werkt afblijven is mijn motto.
jdmonteur
Als je een hilo wil hebben die versneld. dan moet je er een zoeken van een3050/3350 met een 40 km/h bak. deze hebben ook schuine vertanding inplaats van rechte. begin er maar niet aan om een orginele hilo om te bouwen. bij mij op het werk 2 keer geprobeerd. en geen succes. de platen van de hilo kunnen dit niet hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!