Breedte frontmaaier voor trekker

Ik ben op zoek naar een frontmaaier die voor 2 trekkers moet kunnen. voor een Massey ferguson 6255 (100 pk) en een MF 6260 (110 pk)

Ik heb nu een 240 cm brede maaier op het oog maar vraag me af of dit niet wat smal is. de breedte van de trekker weet ik zo niet maar wat moet de maaier minimaal overlappen?

Deel dit topic

Reacties

Arnold lol
Gewoon een van 3meter voorop hangen maait het mooist.
kan je ook bochtjes maaien zonder dat je het plat rijd.
Favorit614
Neem een 2.80 of 3 meter komt iets mooier uit .
En je kunt dan beter een bocht maken zonder over het gras te rijden
mike_v
Frontmaaier samen gebruiken met een zijmaaier? Anders zou ik zeggen gewoon zo breed als mag/kan (minstens de breedte van de breedte trekker)?
Husqvarna
2.80 of 3.00 meter ja, wij hebben 3.20 maar dat is op de weg behoorlijk breed, maar bij de slootkanten wel makkelijk.
Jeroen-ford
Het is de bedoeling dat hij inderdaad ook in combinatie met achtermaaier gebruikt kan worden. dus toch nog even verder op zoek naar een bredere maaier. bedankt allen
fendt-vario
Jah 3.20 is t mooist. bochten maken met een frontmaaier en achter maaier vind ik nooit ideaal.
fendt-vario
Maar dat met 100@110 pk is nix te weerd dan mag je wel 150@170 pk hebben als je kneuzers erin hebt en nog beedje wil doorrijden!
Favorit614
In combinatie met achtermaaier is 3 meter meer dan zat .
als de achtermaaier ook 3 meter word, zit je al snel aan het max vermogen vd trekkers (met kneuzer)
Jeroen-ford
Inderdaad ben nu eigenlijk op zoek naar een 270 of 300 maaier

zag ook deze foto en deze rijdt er zon 11 kmh mee. lijkt me een mooie snelheid.
Husqvarna
@Jeroen-ford
Met 110 pk kun je wel 2 Kuhn PZ's draaien, voor een 3,20 de beste maaier voor stalvoeren en achter 3.00, maar dan zonder kneuzers, maar die ben je ook niet nodig met deze bemestingsnormen, tenzij je meer gewicht en meer diesel wil verstoken.
Jeroen-ford
Voor achter hebben we nu een krone 242 met kneuzer of in die richting. die is nog goed maar is een rotding om aan en af te koppelen en wil hem eigenlijk wel is verruilen voor een trommelmaaier.
zal is opzoek gaan naar een pz of claas
JD5620
@Jeroen-ford zou voor 3m/3.2m nemem hier in de buurt zie je veel kuhn pz frontmaaiers en achter een 2,7/3m kuhn pz maaier zonder kneuzers. hoeveel hectare hebben jij eigenlijk???
930triplemaaier
Gewoon voor en achter 3 meter dan rij je maar iets langzamer als ie het niet trekken kan. De trekker wordt er niks minder van en et is een behoud van je maaiers
jmos
@Jeroen-ford
Wij hebben een krone 243 am maar dat vind ik een gemak met aankoppelen. Maar als je dat niet bevalt en een trommelmaaier wilt zou ik richting kuhn gaan kijken
CaseMX
Kuhn pz 300f moet makkelijk gaan, hebben wij ook aan onze mx 110 hangen en hij trekt het met gemak, kijk maar bij mijn foto's. We hebben er wel een snelkoppeling aanzitten.
Husqvarna
@CaseMX
Maar waarom heb je er niks achter hangen, moet prima kunnen toch.

@fendt-vario
Zonder kneuzers hoef je geen andere trekker te kopen, hier 130pk (geen boost), pz 3.20 en 3.00 zonder kneuzers gaat veel te makkelijk 13km/u (kan wel 16), bij hoog gras ook 12km, kan ook wel pz900 aan, totale combinatie 6,20 aan maaiers weegt 7 ton ideaal voor veenland. 1x met de schudder (8,5m 85pk) rond haal 1e /2e snee gewoon 34%ds.
fendt309 vario
@Husqvarna 34 % DS is niet echt droog hoor!!!
fendt309 vario
Wij maaien 6 meter.
voor 3 meter achter 3 meter.
fendt 309 er tussen en kan makkelijk 12-14 km rijden bij mooi gewas. trekker is 95 pk dus moet met die mf ook zeker gaan.
hofhuis10
Wil je met of zonder kneuzer? Want al die andere combinaties zijn zonder kneuzer, dan kun je ook wel snelheden halen van 12 km/h. Wil je een frontmaaier met kneuzer er bij aan hangen? dan zal de rijsnelheid behoorlijk afzakken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
9