Fendt 308 LSA - Toplampjes

Hallo,

Ik zou graag wat toplampjes op mijn fendt monteren maar kan ik het beter op een metalen strip monteren of gewoon in het dak. En wil ik ze aansluiten op de accu. Kan dat? en kan er dan ook nog gewoon een schakelaar tussen?

Alvast bedankt

Deel dit topic

De Fendtrijder

Reacties

koenjohndeere
Zou ze op een strip aansluiten dan hoef je niet zovel gaten in je dak te maken en je kunt ze het beste aan sluiten op je rij verlichting maar hoe dat precies zit weet ik niet
fendt-vario
Agregaat op t dak kerstverlichting erop en shortband om t geheel 😄
hert
Zoals koenjohndeere al zegt kleine strip gewoon draad vanaf accu zekering ertussen en schakelaar en klaar
Niels OM
En als je het mooi wil doen, maak je de strip aan een bestaande bout of 'draadgat vast. En van Rvs, roest je ook niet 😉
gerjan600
Ik heb stroom uit het breedtelampje, dan heb je altijd als je de lampen aan doet toplampjes en scheelt ook draad.
unipower
Als je het maakt moet je t ook goed doen. Dan zou ik ze tussen de werklampen in het dak zetten voor. En dan aansluiten op stadslicht 😉 dan branden ze tegelijk met de kleine lampjes in het spatbord
mfjens
Nog iemand iedeen hoe die lampjes op die strip te bevestigen want als die strip ok het dak zit is er niet veel ruimte onder voor een bout of iets dergelijks. of slotbouten?
newholland ro
Ik heb ze in het dak zitten is heel klein werk makkelijker als strip wil je ze ooit weg kun je de gaten makkelijk dicht plamuren
newholland ro


zo zit het bij mij wil je meer foto's moet je het maar even zeggen

(klik om te vergroten)

Fendt 306 LSX
Foto van een Fendt 306 LSX,Newholland T5050 en Newholland tl90.
De Fendtrijder
Zou je nog meer foto's kunnen sturen, newholland ro?
Wimsumar
Beste @De Fendtrijder: Je moet de toplampjes aansluiten op de draad voor de hoogste snelheid (stand 3) van de ventilator boven in de cabine. Deze stand wordt toch nooit gebruikt. Je hebt dan schakelaar en afgezekerde stroomvoorziening al klaar bovenin de cabine.
(Ik heb de zwaailamp er op aangesloten).
Tom VB
Quote @Wimsumar:
Je moet

Hij moet helemaal niks.

Hij zou dat kunnen doen misschien, het kan een optie zijn.
deutzpower36
Je gaat toch niet in je dak lopen boren, tjonge wat een gebeun. Doodzonde.
Idd gewoon een rvs strip/beugel maken en die op een bestaande bout vast zetten. Stroom pakken bij een breedte lichtje idd. Of gewoon een nieuwe kabel trekken. Opletten als je de stroom bij een breedte licht oid aftapt dat de kabel van je breedte lamp wel berekent is op zoveel stroom.
Wimsumar
Beste Tom VB:
Quote @Tom VB:
Hij moet helemaal niks.

Daar heb je helemaal gelijk aan maar het is niet aan ons om de montage van die onzinnige toplampjes te verbieden. Dan maar advies voor de minst slechte manier.
Tom VB
Quote @Wimsumar:
helemaal gelijk aan

Gelijk in, dank je.

Ik verbied hem ook niks. Jij vind de aansluiting via de ventilatorswitch de beste optie want jij gebruikt deze schijnbaar niet. Dat is iets heel anders.
Stef IH
Ik heb ze op een laag kokertje staan die die zit met moertje en boutje vast op het dak, daar liggen de kabeltjes ook in, nu heb ik geen gat in het dak hoeven boren ofzo, en ik heb er een aparte schakelaar voor gemaakt die ook via het contact gaat
Favorit614
Als het goed is , zit er achter in het dak al een draad voor de kenteken verlichting.
Daar kun je ,je toplampen op aansluiten, evt met schakelaar.
chiel-fendt 936
Quote @Wimsumar:
Je moet de toplampjes aansluiten op de draad voor de hoogste snelheid (stand 3) van de ventilator boven in de cabine. Deze stand wordt toch nooit gebruikt.
nooit gebruikt :? op een mooie warme zomerdag staat ie bij mij er altijd op. ik zou gewoon een aparte schakelaar ertussen zetten
gertdl
Ik heb er ledlampjes voor gebruikt, deze geven niet al te veel licht zodat het toch geen kerstboom is en verbruiken amper stroom. ze staan mee aangesloten op de dimlichtstand van de lichten vooraan in de kabine. zo branden ze gewoon mee wanneer je de lichten aan zet en je hoeft amper kabel te trekken. ik heb ze op een inox beugeltje staan die achter de lampen zit ( zie je amper zitten zo)

(klik om te vergroten)

Fendt 308 LSA
Foto van een Fendt 308 LSA, bezig met ploegen (even wat uitproberen met foto's bewerken).
Wimsumar
Beste Chiel-Fendt 936:
Quote @chiel-fendt 936:
op een mooie warme zomerdag

Dan is de voeding en schakelaar van het cabinelampje wel te gebruiken. Die heb je op een mooie warme zomerdag in ieder geval niet nodig. 😉
chiel-fendt 936
@Wimsumar die gebruik ik idd nie zo vaak
kleineW
Wij hebben ze vooraan de dakrand zitten, boven de werklampen zegmaar. Dat is toch een loze ruimte.. Stripje eronder en klaar. Kabeltje door cabinerand naar beneden, en dan via de ruimte waar ook de stopkabel door gaat naar binnen, dan heb je um direct onder het dashboard zitten en kun je ze zo aansluiten op stadslicht of gewoon verlichting. Moet je alleen ff kijken welke plus is en welke de massa..
Fendtpower
Laat het gewoon over aan iemand die er verstand van heeft !
kleineW
@Fendtpower Hoezo dat nou weer? Hij mag toch best zelf wat prutsen/maken.. Goed voor de algemene ontwikkeling.. Hij wil t zelf doen toch? Laat um dan lekker.

Sorry dat ik zo reageer, maar hij vraagt gewoon om raad. En sommige mensen geven dat, maar die reactie van jou heeft hij helemaal niks aan.
visboer
Bij mij lag stadslicht boven int dak maar ik heb case internationaal en daar zijn ze op aan gesloten
bij fendt kun je heel makkelijk het dak eraf halen toch ?? en dan alle kabels door weten wat wat is.
gkgerbengk
Weet niet als het bij jouwn Fendt ook zo is maar de oudere Fendt's hebben standaard al kabels loggen voor de werkverlichting achterop. Daar zou je je toplampjes op kunnen aansluiten.
twand2505
Op een strip en spanning afhalen van de voedingsdraad die vanaf het contactslot komt zodat wanneer je de trekker op contact zet zouden ze moeten gaan branden dat is wel het mooiste
De Fendtrijder
Oke, bedankt iedereen!
maar nog een vraag: hoe kan ik de kabel splitsen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!