Mc-Cormick D 439 - Lekt hydrauliek olie uit pijlstok/ontluchting

Mijn Mc-Cormick D-439 lekt hydrauliek olie. Deze hydrauliek olie wordt eruit geduwt bij de pijlstok/ontluchting. Het komt niet door de schroefdraad omhoog maar door de ontluchtingsdop.

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? is de ontluchting kapot?
McCormick Power

Reacties

looper321
Is dat opeens gekomen? misshien te hoog oliepijl? heb je oliepijl al gecontroleerd?
er bouwt zich dus druk op in het oliereservoir.
McCormick Power
Ja, dit is opeens gekomen en het wordt steeds erger. Oliepijl is goed, ik heb hem een tijdje geleden al bijgevuld maar toen had ik nog geen problemen. ik denk dat hij meer lekt als de hef moet werken.
Schluterfan
@McCormick Power

Ik heb een gelijkaardig probleem gehad bij een Fendt Farmer 103S. Die stak zijn olie buiten langs de versnellingspoken. Dat kwam door een kapotte dichting op de hefcilinder. Dichting vernieuwd, probleem was opgelost.

Maar bij de Fendt is de olie voor de hef gescheiden van de transmissie, dus die kwam dan telkens op een of andere manier daardoor bij de transmissieolie terecht. Gevolg, teveel olie in de bak, en de overtollige olie moet buiten. Ik weet nog toen ik de olie afliet, dat ik er meer dan 35liter heb afgelaten tot de bak leeg was, terwijl er maar 24 in hoorde te zitten...
Fendt926Driver
Quote @McCormick Power:
Oliepijl is goed, ik heb hem een tijdje geleden al bijgevuld maar toen had ik nog geen problemen
heb het ook een keer gehad met een trekker met voorlader met enkelwerkende hefcylinders. olie gepeild met lader hoog was weinig aan de peilstok dus bijgevuld later de lader laten zakken en olie kwam overal achter heen. misschien een machine aangekoppeld die inwendig olie heeft had staan in een cylinder waardoor er extra olie bijgekomen is? opgeklapte schudder aangekoppeld en uitgeklapt weg gezet? dubbelwerkende kip cylinder die met druk is laten zakken en jij nu in zweefstand hebt laten zakken. of zoiets.
McCormick Power
Ik kan er misschien eens iets uit laten en dan kijken of hij nog steeds lekt.
Ik heb wel een kipper erachter gehad maar deze stond gewoon in zijn lage stand tijdens aanhangen.

Maar het kan dus niet aan de pijlstok zelf liggen?
Wimsumar
Beste MC Cormick Power:
Quote @McCormick Power:
het kan dus niet aan de pijlstok zelf liggen?

De peilstok heeft er niets mee te maken.
Volgens mij heb je (je trekker welteverstaan) last van schuimvorming in het reservoir.
Dit kan door oliesoortenvermenging, of verstopt aanzuigfilter, of een pomp die valse lucht zuigt.
Bjorn G35s
Schuimen kan ook komen door water bij de olie...
IHC-power
Kan komen door een defecte keerring in de hydropomp. Zo komt er lucht in de olie waardoor die gaat schuimen en naar buiten komt. Laatst ook nog gehad hier bij een 433. Nieuwe keerring erin en het was opgelost. 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!