Illustratie van:

Massey Ferguson 1200 - stuurt niet

Wie weet zo waar de stuuroliepomp z'n olie vandaan haald?
pomp draaid netjes rond als de motor loopt en het stuurwiel ondervind wel weerstand maar de trekker stuurt niet.
blokkeer stang is verweidert.

Deel dit topic

Reacties

kace

orbitrol misschien stuk ??
mdoornekamp
Bij een 595 zit de olie in het pomp huis zelf. Olie tot de vulplug vullen. Die zit bijna bovenaan
@mdoornekamp bij de 600 serie ook. dikke kans dat het bij die 1200 ook zo is. moet atf olie in.
Tom VB
Juist, die rode olie erin, vullen tot de rand.
biet
De stuurinrichting wordt gevoed door de pomp van de externe hydrauliek (die ook de multipower, indien aanwezig van olie voorziet). Dat is de pomp die met twee v-snaren wordt aangedreven vanaf de as tussen de motor en de transmissie. Heb je externe hydrauliek (druk en opbrengst) dan weet je dat het dus niet aan de pomp ligt. Om te zorgen dat je ten allentijde kunt sturen is er een zogenaamde prioriteitsklep gemonteerd, dat kan al de eerste plaats zijn waar het mis gaat. Is die okay dan mag je aannemen dat de orbitrol niet in orde is.
mfrijder
Er zitten 2 pompen die dmv V-snaren worden aangedreven, één is voor de multipower,smeering en besturing de ander voor de buitenwerkende hydroliek zover ik weet.
dat aparte tankje met pomp erin met rode (ATF) olie zit niet op de 1200 en 1250 trekkers.
dat systeem ken ik wel uit m'n kop.
mfrijder
De trekker wil ook niet rijden, schakelen kan ik wel en als ik niet op de koppeling trap kraken de tandwielen tegen elkaar, als ik de koppeling intrap is dit niet zo, deze werkt dus.
zit de multi-power achter in de bak en moet deze druk hebben om te kunnen rijden?
biet
De multipower heeft hydraulische druk nodig, maar ook als de multipower niet werkt kun je rijden. Je rijdt dan in "laag" en kunt niet remmen op de motor. Vooral van een helling af is dat een beetje oppassen. Maar op zich is een kapotte multipower geen belemmering om te kunnen rijden. Als de koppeling werkt en de versnellingsbak werkt dan zou de trekker moeten rijden. Tenzij de "dropbox" kapot is. Dat is de transmissie die de uitgaande as van de versnellingsbak omlaag brengt en dan met een kruiskoppeling aan de ene kant naar de vooras en aan de andere kant naar de achteras brengt. De dropbox is ook het enige dat echt specifiek is voor de 1200. Verder bestaat de trekker eigenlijk alleen uit standaard componenten van een 100-serie MF.
mfrijder
Daar was ik al bang voor.
die dropbox zou het probleem kunnen zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!