Tandwiel oplassen

De tandwielen uit de tandwielkast van onze Grimme HLS 750 zijn versleten. De scherpe kop is er als het ware af, en vervangen is de eigenlijk de moeite niet meer waard. Zou het een goed idee zijn op er weer wat op te lassen en vlak te maken met de slijptol?
Het gaat over een conisch tandwiel met een diameter van ongeveer 30cm.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Ares697: Oplassen + slijpen? Ik denk kansloos.

Naar aanleiding van je eerdere topic:

mascus.nl/landbouw/aardappelrooiers/…
ronald73
Ik heb er wel eens gehoord bij een mechanisatiebedrijf in NL dat ze dat deden bij versnellingsbakken van bietenrooiers, omdat originele tandwielen schreeuwend duur waren. Zij lasten toen op met van die slijtvaste laspennen. Hoe zich dat op de langere termijn hield dat weet ik niet, maar met zelf klungelen zal je zien dat het meestal niet dat is wat je ervan verwacht. Tanden van tandwielen moeten precies op elkaar in passen, een minimale afwijking en ze vreten elkaar binnen de kortste keren op.
Zolang de tanden van deze conische tandwielsetjes geen gedraaide vorm hebben, laat ik ze hier namaken. Bijna alles is mogelijk (ja, ook met dat harden) en het is lang niet zo duur als origineel.
ares697
@Wimsumar bedankt, maar deze is toch echt te oud voor ons
ares697
@ronald73 weet je nog bedrijven die dat namaken kunnen doen?
ronald73
@ares697
Ja hoor. Hier in Polen weet ik ze wel. Wat wil je? Eerst een offerte?
Wimsumar
Beste Ares697:
Quote @ares697:
te oud

Wat maakt dat uit voor een (nette) 'sloper'?
ares697
@Wimsumar onze rooier is een hls, het nieuwere model dus. Als ik het zo zie zijn heel veel onderdelen anders
ares697
@ronald73 Polen wordt hem denk ik niet, maar toch bedankt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
14