International 955 XL - Start slecht

Hallo mijne inter 955xl start slecht . Starter en battery zijn nog goed .motor draait goed rond alleen duur het lang voor de motor aanslaat . Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen . Alvast bedankt
Traktor955

Reacties

Boemrang
Controleer de gloeispiralen maar eens....
SJB533
Start je wel, zoals je moet starten?
monteurtje
Komt er rook uit de uitlaat tijdens t starten? zo niet dan zakt je brandstof terug, slangen, filters en terugslagklepje eens nalopen.
slangen kunnen droogte scheurtjes hebben, zou ik preventief allemaal vervangen.
Traktor955
Er komt rook uit de uitlaat ja als ik hem start ja . Maar ik ga morgen eens kijken of er een terugslagklep op de brandstofpomp staat .
Traktor955
Gloeispiralen staan er niet op . Heb ik controleerd . Er staat wel iets op voor extra brandstof bij het starten maar dat help niet echt .
old man jose
Klepspeling, verstuiver druk testen en compressie meten.
Inspuitmoment en pomp opbrengst controleren.

suc6.
Inter724
Conditie van de motor? hoe is die? carterdruk?
mdoornekamp
Volgens mij hoort dat bij die trekkers. Als het vriest krijg je hem gewoon niet meer aan. Beste is een snellere start motor er op.
RvM96
@mdoornekamp
Das onzin als de gloeierij, startmotor en motor in goede conditie is lopen ze meteen.
@Traktor955]
Ik zou er iig een goedwerkende gloeiinstallatie opmaken. Dat scheelt de helft met starten als het echt koud is.
Als het goed is zit er wel een gloeispiraal in je inlaatspruitstuk om de inlaatlucht op te warmen even meten of je er stroom op krijgt en of je spiraal werkt.
Anders stuur me een persoonlijk bericht dan komen we er wel uit.
albert-fendt
Als je iets wil proberen dat geen geld kost en niet zo veel werk is: klepspeling controleren en zo nodig bijstellen (ik dacht van 0,25)
9 volt startmotor er op , dan is het probleem opgelost , of een reductie starter , dit is een bekend probleem , de motor gaat goed rond maar net niet snel genoeg , hiermee los je alles op
bartjan82
Goede inter...... start niet in de winter
interpowerrr
Mijn 1055 start met -15 graden zonder voorgloeien!!! kleppen controleren op speling en lekage! en niet bezuinigen op de accu!
JohnDeere5720
Quote @bartjan82:
goede inter...... start niet in de winter

slechte wel dan?
goeiedag eem
@JohnDeere5720 die starten zomers ook niet:)
JohnDeere5720
@goeiedag eem HAHA 😃 , nee klopt daar moet je JD of Fendt voor hebben 😛
monteurtje
@albert-fendt

maak er maar 0,35mm van 😄
goeiedag eem
@JohnDeere5720 je vergeet de beste starters dat zijn de DEUTZ trekkers en net name de 912 motoren 😄 😛
JohnDeere5720
@goeiedag eem Maar dat is niet het goeie kleurtje he 😉 😃
@bartjan82 die spreuk ken ik ook maar was net te beleefd om hem te noteren , hahaha
goeiedag eem
@JohnDeere5720 voor mij is dat de kleur groen die een trekker moet hebben
😛 😛 daarna komen wel de fendt en de John deere, maar ik heb helemaal niets met die inters, sorry ihc fanaten,
JohnDeere5720
@goeiedag eem Ik vind die oudere inters wel mooi eigenlijk, alleen jta.. verkeerde kleur 😛

Het is ook net waar je mee opgroeit, slechte trekkers zijn er niet meer. Anders waren ze al wel kapot 😃
goeiedag eem
@JohnDeere5720 zo is het ook we hebben al 40 jaar een deutz D40, daarvoor heeft mijn opa verschilende merken gehad maar als ze swinter lopen moesten wouden ze niet, (toen waren die trekkertjes dus nog vrij jong, geen afgeragde zooi)toen een deutz gekocht en nooit geen problemen weer gehad, we hebben hem nog steeds, -20 even gloeien en starten en lopen, er lopen hier genoeg inters in de buurt maar allemaal het bekende start probleem, mijn maat heeft er 3 waarvan 1 gereviseerd is en die krijgen ze met moeite aan als het wat vriest, en met de andere als er vorst voorspeld wordt is het al mis, en als je al snellere startmotoren en allerlei ander trukjes uitmoet halen om swinters een trekker aan de praat te krijgen heb ik er al genoeg van, bij ons moet het starten en lopen zijn, en ik vind de inters onhandig voor het werk wat ik er mee doe, met die lange poken kan ik niet snel genoeg schakelen. Het klinkt misschien raar maar een inter is een van de laatste trekkers die ik zou kopen.
JohnDeere5720
@goeiedag eem Jah klopt helemaal!
Wij hebben nog een JD920 lopen, vorig jaar met -5. Zes meter aantrekken flink roken, maarrr hij loopt dan wel als een zonnetje (koude diesel maargoed) en in de zomer is het half meter aantrekken en hij loopt. En met onze JD5720 konden we hem niet aankrijgen (omdat we de gloeistand nog niet hadden gevonden 😛 ) gewoon gaspedaal ingetrapt en na 6/7 seconden liep ie ook alweer, Fink roken maardat was wel mooi 😃
INTER 5488
JD920 met -5. Zes meter aantrekken flink roken, maarrr hij loopt dan wel als een zonnetje (koude diesel maargoed) en in de zomer is het half meter aantrekke ??

Tjsa dan loopt een Inter ook wel , met aantrekken , das nou net het hele verschil , DAN maakt tie wel start toeren ...
arnoud
Onze fendt 307 stond snachts buiten en starte de volgende dag met -18
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 955 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!