Illustratie van:

Mc-Cormick D 217 - Problemen met starten

Jamoi,

Sinds vorige week wil de d-217 niet meer starten. Ik vermoed dat de trekschakelaar zijn loodje heeft gelegd. Ik zet het contact aan en begin te gloeien, nu gaat het groene controle lampje op het dashbord uit. Stop ik met gloeien gaat het controle lampje weer aan. Als ik de trekker in 1x probeer te starten gebeurt er niks. Heeft iemand misschien een idee?
Nog een vraag, ik ben ook van plan om een compleet nieuwe kabelboom aan te leggen omdat het een groot wirwar van draden is. Ik weet dat het veel werk is, ik heb op internet al gezocht maar volgens mij is er geen complete kabelboom te koop voor dit type. Wel heb ik een elektrisch schema gevonden. Iemand tips hoe ik hier aan begin?

Mvg,
Mispelaar

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Accu leeg? omdat het controlelampje uit gaat als je begint te gloeien, en weer aan gaat als je stopt met gloeien, 😄
dalton
De trekschakelaar zou inderdaad wel eens kapot zijn. Check eerst even of je accu nog opgeladen is. Elektrische Schema's zijn altijd handig. Echter is het misschien makkelijker als je hier weinig ervaring mee hebt om eerst alle loze draden te verwijderen, en dan kabels 1 voor 1 te vervangen. Dit scheelt veel gepuzzel met je schema aangezien ik ervan uit ga dat de huidige bekabeling goed is aangesloten.
Tom VB
Vermoedelijk trekt de gloeierij alle spanning weg an daarom gaat je groene lampje uit. Zo als ik het nu lees is denk ik als eerste aan je accu. Is deze 100% ?

Met betrekking op je kabelboom : ik zou alles eraf gooien en gewoon opnieuw beginnen. Aan de hand van je schema een nieuwe kabelboom maken en deze monteren. Koop wat draad, bescherming spiraal en knutselen maar. Zorg dat al je contacten goed schoon en vrij van roest ed zijn.
mestyle
Bel jan mulder is voor een kabel boom wellicht dat die een heeft
Wimsumar
Beste Mispelaar: Je schrijft: "Als ik de trekker in 1x probeer te starten gebeurt er niks".

Betekend dit dat de startmotor ook niet draaien gaat?
Controleer de accuklemmen, accukabels en bevestigingen aan massa en startmotor.
ErDee
Slechte massa.
pieto84
Idd, massakabel vanaf de accu even loshalen van het frame en het contactpunt even goed blank maken. Is een vaak voorkomend probleem bij oudere trekkers.
Mispelaar
Ik heb het probleem op gelost denk ik, Ik heb zoals @ErDeeen @pieto84 de massaklem er afgehaald en schoon gemaakt, gegloeid en gestart. Maar nu de nieuwe kabels, @mestyle weet u misschien ook of dit een complete is, hiermee bedoel ik achterverlichting ect. Als ik de draadjes vervang die er lopen word het er denk ik niet veel anders van @dalton het is wel makkelijker. Echter missen er ook wat draden.
Mispelaar
ihace.de/16_schaltplaene/0217S_1956.pdf/ Ik heb dit elektrisch schema gevonden voor de D-217. Is dit een goed voorbeeld om mee te beginnen? Ik zie verschillende kleuren staan maar hierachter staat bv: 'braun 1mm2' betekend dit dat de draad 1mm dik moet zijn voor deze functie? Kun je dit allemaal nog bestellen?
mbvaltra
Quote @Mispelaar:
'braun 1mm2' betekend dit dat de draad 1mm dik moet zijn voor deze functie? Kun je dit allemaal nog bestellen?

Dat betekend inderdaad een bruine draad met de dikte van 1mm2. Dit is allemaal te bestellen. Nadeel is dat het vaak per 100 meter gaat. Misschien kun je los draad bij een lmb kopen.

Je kunt ook wel draden dikker doen, zo hoef je niet van alle kleuren alle diktes. Van 0.75mm2 kun je bijvoorbeeld ook wel 1mm2 pakken.
dalton
@Mispelaar voor die missende draden kun je dan het elektrische schema gebruiken.
mestyle
@Mispelaar

voor de onze was die wel compleet 1 deel van de kabelboom was voor achterkant andere deel voor de voorkant
JHR217
Op E-bay.de worden regelmatig nieuwe kabelbomen voor de D-serie mc Cormick aangeboden. Wellicht kun je hier eens kijken.
Mispelaar
@mestyle Oke, als ik deze aan leg dan hoef ik verder een draadjes meer extra te kopen?
Mispelaar
@JHR217 bedankt, ik zal eens gaan kijken.
caseih212
@Mispelaar bij vragen bel je maar 😉
Mispelaar
@caseih212 Komt goed.
CormickD214
Heeft iemand voor mij een schema van een kabelboom cormick D214

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
340