Fiat 450 - breedte

Hallo heren.
wat is de minimale breedte van de fiat 450.
mvg j. salden

Deel dit topic

J.salden

Reacties

Wimsumar
Beste J.Salden: Bedoel je de spoorbreedte van de banden?

Breedste delen van de trekker kunnen de spatborden zijn (afhankelijk van het model) en zullen pakweg 1,7 meter bedragen.
Polderjong
De kleinste spoorbreedte achter (midden achterwiel naar midden achterwiel) is volgens het instructieboekje 1220mm, dit zou dan overeen moeten komen 1630mm buitenkant achterwiel naar buitenkant achterwiel. De spatborden staan inderdaad doorgaans iets breder alhoewel je deze mogelijk nog wat zou kunnen verschuiven, mits de bouten en beugels nog gangbaar zijn.
Wimsumar
Beste Polderjong:
Quote @Polderjong:
kleinste spoorbreedte 1220mm,.........dit zou dan overeen moeten komen 1630mm buitenkant achterwiel naar buitenkant achterwiel.

Hoe kom je aan 1630 mm? (Welke bandbreedte heb je hierbij?)
Polderjong
Beste @Wimsumar Dit is informatie uit een officieel instructie boekje, mijn eigen Fiats staan allemaal breder.In het instructie boekje geeft men 12,4/11-32 aan voor de achterbanden,echter dat zou normaal gesproken smaller uitkomen dan de aangegeven 1630mm. De 1220mm hart op hart minimaal dat klopt dat heb ik nagemeten. Mogelijk bedoeld men met de maximale breedte de buitenkant van de volle spatborden
Wimsumar
Beste Polderjong:
Quote @Polderjong:
buitenkant van de volle spatborden

Ja, dat is het meest logische om de 1630 mm te verklaren, maar wel vreemd bij de informatie over de spoorbreedtemogelijkheden.
Bovendien hangt het van het spatbordmodel af: vierkante overhangende of zogenaamde schelpjes.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!