Ford 3000 - breedte tractor

Hallo ford specialisten.
mijn vraag is of iedere ford 3000 naar 140 cm breedte kan worden terug gezet.
mvg j. salden.

Deel dit topic

J.salden

Reacties

Boemrang
Aha, dit is een vraag, puur voor de Ford specialisten, de overige mogen geen antwoord geven... 😉
+1
johan6640
Als het de gewoone landbouw uitvoering is. is de minimale spoor breedte 168 cm.
JD3010
@johan6640 De minimale spoorbreedte is de ruimte tussen de spatborden + de bandbreedte.
+1
Wimsumar
Beste Johan6640:
Quote @johan6640:
168 cm.

Hoe meet jij de spoorbreedte eigenlijk?
De meeste Ford 3000 staan normaal op +/_ 1,5 meter (midden band rechts tot midden band links) spoorbreedte.
johan6640
@Wimsumar staat in ford boekje waar alle gegevens in staan
Wimsumar
Beste Johan6640:
Quote @johan6640:
in ford boekje

Staat daar niet: "minimale breedte"?
( Ofwel: breedte van de trekker gemeten over de spatborden?)
hobbyboer
Ik neem aan dat je 140 spoorbreedte bedoeld? Ja, dat kan met, voor deze trekker, nomale banden.
+1
hobbyboer
Ik denk dat hij ook nog wel op 132 kan. Dat was toen de norm voordat het 150 werd. Volgens mij was het bieten op 44cm en aardappels op 66cm, als ik het mij goed herinner. Later ging het naar 50 en 75 cm passend bij 150 spoorbreedte.
Johan 1966
Ik heb dezelfde vraag hieromtrent, ben een beetje een leek en ik overweeg een Ford 3000 aan te schaffen. De man zegt me dat de buitenzijde van de banden nu op 1,53m staat maar breder of smaller kan. Hoe kan ik zien/meten of dit een gewone of smalspoor versie is? Ik wil een gewone trekker daarom mijn vraag. Alvast bedankt 😉
dennisbouter
@Johan 1966 heb je een foto van de trekker?
Johan 1966
Ik heb er 2 maar zijn geen duidelijke, is van zijn advertentie.... de buitenzijde van de banden staat nu op 1,53m breedte

(klik om te vergroten)

Gewoon of smalspoor

(klik om te vergroten)

Gewoon of smalspoor
Fred4130
@Johan 1966 dit lijkt me een semi smalspoor, tussen smalspoor en de normale in. Treeplanken zijn ook smaller , de linker rempedaal steekt buiten het spatbord en dit is bij de gewone niet het geval. Heeft wel wat weg van een eigenbouwsel, ook gezien het type spatbord , al kom je die enkel wel eens vaker tegen , maar meer bij import en buitenlandse types.
+1
Johan 1966
@Fred4130 het is een Narrow chassis. is dus wel degelijk zo gebouwd en toeval wil zelfs dat hij volgens chassisnummer in Antwerpen gebouwd is. Het spoor is regelbaar van 114 tot 164cm
Fred4130
@Johan 1966 dus idd een semi smalspoor als ik de folders in de andere topic bekijk. Weer wat wijzer geworden. Maar ik denk toch dat je blijer wordt van een normale landbouwversie. Alles net even breder, vond mijn oude 3600 al smal genoeg tussen de spatborden, net als de huidige van mijn broer. Bij die werd en wordt ik al niet blij met aankoppelen van een schudder of hark in de hefinrichting. De oorspronkleijke heflatten zijn eigenlijk te kort en alles zit net te dicht op de trekker, maar zal gedaan zijn om het gewicht dichter op de trekker te houden. Alleen liep (en loop nu nog) ik met aftakassen nog wel eens tegen het probleem dat ze bij de 3600 korter moesten dan bij de andere Fords. Nadeeltje.
Johan 1966
Nog eentje...

(klik om te vergroten)

+1
Lutjeford
@Johan 1966
Kijkend naar de verhouding van het neusstuk en de afstand tussen de stuurstangkogel en het neusstuk lijkt mij dit een smalspoor. De stuurstang zit vrij dicht tegen het neusstuk aan.
Bij mijn 3055 met dezelfde neus is die afstand ertussen 20 cm, vrijwel even lang als de stuurstang zelf. Ook de stuurstang op de foto lijkt mij korter en is erg gebogen t.o.v. een "gewone" stuurstang.
Wel is de spoorbreedte van mijn trekker ongeveer 1.53 maar dan wel vanuit het midden van de banden gerekend....
dennisbouter
Johan 1966
@dennisbouter ok Dennis dat is heel duidelijk, dank je
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!