Deutz D40 - versnellings bak

Hallo
ik heb een deutz D40 staan maar als je in 1e of 2e versnelling rijdt dan schiet hij altijd in neutraal, in 2e kan je hem tegen houden met de hand maar in eerste niet weet iemand hoe dat komt of kan komen??
tim-vispoel

Reacties

RvM96
Waarschijnlijk zijn de tanden vd tandwielen een heel eind afgesleten, waardoor de tandwielen zich van elkaar afduwen.
tim-vispoel
@RvM96 dat worden dus nieuwe tand wielen?? zou je dat kunne vinde in 2e hands??
RvM96
@tim-vispoel
als dat daadwerkelijk de oorzaak is wel, maar als je de pook niet eens meer tegen kunt houden is dat meestal geen goed teken.
Oldtimer-fan
Quote @tim-vispoel:
zou je dat kunne vinde in 2e hands??

Zeker. Sloop tractoren genoeg
Ben423
Er zitten veertjes in de assen waar de schakelvorken over schuiven. Het veertje van de schakelvork van de 1e en 2e versnelling is waarschijnlijk gebroken, hierdoor word het kogeltje niet in de arretering gedrukt. Deksel met schakelpook verwijderen, dan kun je er bij.
RvM96
@Ben423
@tim-vispoel
Lijkt me onwaarschijnlijk anders zou je de pook toch tegen moeten kunnen houden dat hij er niet uitspringt. Zo' n arretering met kogel kan namelijk niks meer tegenhouden als jij met je hand. Het zou kunnen dat het veertje is gebroken en dat hij daarom uit de 2e versnelling springt. En dat het tandwiel vd 1e versnelling daarom dusdanig is versleten is (van het eruit springen) dat die niet goed meer functioneerd.
Je zou het veertje kunnen vervangen en daarmee kijken of het probleem toch opgelost is, en anders doe je het zonder 1e versnelling, in de 2e kun je ook prima aanrijden en de 4 laag zit net zo hoog als de 1 hoog. 😉 het vervangen van zo'n tandwiel kan namelijk niet echt uit tenzij je er hobby in hebt.
rolph94
Waarschijnlijk de rechte vertanding van de tandwielen te ver afgesleten als je stilstaat blijft hij er wel in zitten
bij het wegrijden worden die belast schiet hij er uit
als het niet te reparen valt heb ik nog wel een complete bak en achterbrug
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!