Volvo BM 430 - stuur heeft te veel speling

Ons stuur van de volvo heeft heel veel speling en bij een hogere snelheid begint de vooras heel erg te schudden en dan moet je weer sloom gaan rijden om die normaal te krijgen wij denken dan ook dat het door de speling komt zouden jullie mij aub kunnen helpen
superlopen

Reacties

Boemrang
Speling op het stuurhuis, stuurkogels, controleer dit maar eens....
superlopen
Vogens mij is het stuur huis want er komt olie uit bij de schroef
b450
Als noodoplossing....echt nood! Zou je hem extra toespoor of uitspoor geven. Dan stuurt hij waarschijnlijk wel weer goed maar vreet banden.
dirkao
Voorkant opkrikken en ALLES controleren : stuurkogels, fuseepennen, wiellagers, schommelas, stuurhuis, en alles spelingsvrij maken. als het een trekker die weinig gebruikt wordt, wordt het misschien nog wel een dure grap die niet altijd uit kan.
superlopen
Kijk uhm als we het stuur naar links draaien dan pak hem beet 1 sec voor dat die zwaar naar links gaat zeg me in die tijd dat die niet zwaar gaat beweegt die heel heel erg los en bij rechts is het precies het zelfde. Maar als wij nu bijvoorbeeld topsnelheid rijden kunnen we dat alleen als we steeds volle spanning houden op het stuur dus bijv. naar rechts houden tot dat het zwaar voelt dan bewegen de wielen niet van links naar rechts dus schudden ze niet.
Volvo--BM
Ligt het niet eerder aan de wiellagers zelf? Als de vooras heel erg begint te schudden ligt dat niet aan het stuurhuis denk ik, dan is het constant bij sturen. Maar schudden duid op een ander probleem.
eelke
Zoek maar een ander stuurhuis.
Heb wel eens geprobeerd er een te repareeren maar dat valt niet mee.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!