Illustratie van:

New Holland 6640 - turbo er op bouwen

Hoi,
ik heb een new holland 6640sle en ik ben eens benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn om er een turbo op te bouwen. want ik kan eigenlijk wel wat meer pk's gebruiken bij de 10m3 tank en de frontmaaier.

ik heb vernomen dat een 7740 een 6640 is met turbo maar is dit ook zo? en zijn er setjes ofzo voor te koop?

ik was eens benieuwd als er mensen zijn die dit hebben gedaan en wat de kosten er van waren. en hoeveel pk komt er dan bij? en is dit zelf te doen of valt dat tegen?

ik hoor het graag

jorn

Deel dit topic

Reacties

staaf
"wij" hebben zelf op een 7840 een turbo gezet. Dit is nu bijna een 8340 qua pk's. Is zelf te doen en er zijn kits te koop. Kosten weet ik zo niet. Bij de 7840 kwam er ongeveer 20 pk bij.
cvdebegaaiers
Op t werk hebben ze n 5640 sl, daar kun je zo een turbo opzetten zonder iets te vermaken, dus je kunt m er zelf wel op zetten als er een handleiding ofiets bijzit. met de tank zal hij t wel zwaar hebben, met de maaier gwoon zo hard rijden zodat hij t nog kan trekken
nhmonteur
Ik dacht dat er inderdaad setjes voor zijn. Waren volgens mij ook setjes te krijgen van stadegaard, maar of dit nog steeds is weet ik niet.
staaf
Weet niet hoe t bij de 6640 zit, maar een aanrader is om ook gelijk de zuigerveren te vervangen. Die van de 7840 zij niet geheel geschikt voor de turbo en dus heeft hij nu veel carterdruk.
Loeideutz
Staadegaard in Haelen bellen, die hebben het vroeger veel gedaan, toen ze nog Ford dealer waren.
berendn
Setje kost zon 1800 exclusief, moet je hem er zelf op zetten
gudo
Ik zou er geen turbo op bouwen. ruil hem dan in voor een 7740 of rijd gewoon rustiger met maaien.
johan6640
Wij hebben op de 6640 ook en turbo moter is et zelfde als en 7740.
wout820
Ik zou het niet doen het hele blok is er niet voor gemaakt hadden we op mijn vorige werk ook met een iveco blok
Hooiveld
Er zijn er ook weer afgehaald door de dealer.
jammermaarhelaas
@wout820

Je hebt grote kans dat dit nog geen Iveco blok is, maar een Ford PowerStar.
staaf
Voor zover ik weet zit in alle 40 series een PowerStar motor. een 6640 en 7740 hebben hetzelfde blok. Dus zou niet weten waarom ze er niet voor gemaakt zijn. Enige dingetje wat ik al gezegd heb is het vervangen van de zuigerveren.
county854t
Hallo, er ligt inderdaad een 5 liter Ford Powerstar motor in een 6640 en deze is ongeveer hetzelfde als van een 7740 maar die heeft zuigerbodem koeling, dikkere zuigerpennen, andere zuigerveren en iets grotere kleppen, en waarschijnlijk een cilinderkop die geflowd is. Het kan wel en dan komt er ongeveer 12pk bij. Maar dan moet ook de brandstof pomp opnieuw afgestelt worden door een gespecialiceert bedrijf. Oja de 7840 is een 6,6liter blok en de 8340 een 7,5liter blok dus niet te vergelijken.
malcon
In de jaren 90 veel 6640 en 7840 voorzien van een turbo. Complete turbosets besteld bij stadegaard in haelen. Mooie rvs pijp zat erbij dat set zonder demper.
6640 ging naar 120 pk als je ook de brandstofpomp opschroefde en een 7840 ging naar 140 pk. de motor kan het allemaal aan nooit problemen mee gehad..
jd user
Ik heb een ts 90.En daar een turboset op gezet twv 1500 euro.Maar dan heb je demper er ook bij zitten.Want je originele demper moet er af.Als je sleutelen kunt ,dan is dit een makkie.Wel moeten er andere nozzles in je verstuivers via bijgeleverde turboset.En dan de afstelling van je brandstofpomp afregelen.En dat is weer specialistenwerk.

Als je de turbo er gewoon op set .....dan is ie zuiniger met diesel,en zal hij iets meer gaan trekken.

Doe je ook andere nozzels en afstelling brandstofpomp......jaaaaaaaaa nou dan ken jij je NH niet meer terug.
wout820
@jammermaarhelaas ja weet ik ook wel maar vaak zijn de zuigers kleppen en bende er niet op berekend
jammermaarhelaas
@wout820

Daar weet ik niet het fijne van, maar zou er persoonlijk niet voor terugschrikken om op deze motor een turbo te zetten om op en kleine 100pk uit te komen. Daargelaten dat het nodig zou zijn, want dat is het in mijn geval zeker niet.

Maar over het algemeen ben ik het zeker met je eens, er komt meer bij kijken dan alleen meer lucht in de cilinder.
nick-meier
Wij hebben dan jullie new holland overgekocht.

(klik om te vergroten)

PieterA
@nick-meier Die ziet er netjes uit!
+1
newholland6640
@PieterA

Das de oude van ons
brauheist
@nick-meier volgensmij is dat een hele andere als op het profiel van de vraagsteller staat?
Pieter Buren
@nick-meier dit lijkt meer op de oude van @newholland6640 als ik die led werklampen zo zie.
nick-meier
@Pieter Buren ja klopt
newholland6640
@Pieter Buren

Ja indd haha, kon niet missen zo gebeund

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
58