FlexiSwat van Deutz Fahr/Vicon.

Wie heeft er hier al ervaring met het nieuwe FlexiSwat systeem van Vicon/Deutz Fahr?
Ik zou er graag eentje bekijken (liefst 1 die al gemaaid heeft), is er iemand die weet of en waar er in Nederland al eentje verkocht is?

Deel dit topic

Reacties

marco2250
Hoezo zou je dat willen ? als ik vagen mag
radium45
@marco2250 Mischien omdat @hobbyboer ook aan stalvoedering doet?
hobbyboer
@marco2250 Ik ben gewoon wat aan het orienteren, onze frontmaaier is weer een jaartje ouder geworden en het moment dat een nieuwe goedkoper is als doorgaan met de oude is dus ook weer een jaartje dichterbij gekomen. Zodoende, en we doen veel aan zomerstalvoeren dus een goed en smal zwad vind ik erg belangrijk. Dit is uiteraard met een trommelmaaier goed te realiseren, maar een schijvenmaaier heeft ook voordelen.
Husqvarna
@marco2250
Misschien om meer gewicht voorop te krijgen?
marco2250
@radium45 dan heb je bij een Schijven maaier toch van de wielen die je kan verstellen en of een erbij plaatsen
marco2250
En een trommel maait altijd onder omstandigheden die je met stalvoeren tegen komt
marco2250
@Husqvarna hoezo gewicht
hobbyboer
Quote @marco2250:
hoezo gewicht
Vijzel + aandrijving staat voor 130kg in het boekje.
marco2250
Oke en een trommelmaaier wil je niet meer
hobbyboer
Quote @marco2250:
oke en een trommelmaaier wil je niet meer
Dat heb ik niet gezegd 😄 ik denk erover, een schijvenmaaier start wel lichter op en dat doen wij al snel 500 keer per jaar.
radium45
@marco2250 Ja klopt, maar dat werkt niet altijd even goed.
Husqvarna
Ja dat is wel zo maar met die flexiswat zal ie misschien zwaarder opstarten?
marco2250
@radium45 oke geen ervaring mee
dx11
Mijn deutz sm3.28 uit 1991 heeft het zelfde systeem zo een beetje
Loeideutz
Het lijkt mij een leuk systeem, maar ik hoop wel dat heel de aandrijving versterkt is. Het geeft toch weer extra krachten op de aandrijflijn. En wat ís het resultaat op het brandstofverbruik.
Jasperfendt
@hobbyboer heben wij niks geen last van van het zwaar opstarten we hebben een pz 270 met een 309c ervoor 100 PK
hobbyboer
Quote @Jasperfendt:
heben wij niks geen last van van het zwaar opstarten we hebben een pz 270 met een 309c ervoor 100 PK

Wij nu ook niet met de 6230.
Maar als ik een nieuwe koop ga ik ook zeker overwegen om een set poelie's voor 750 toeren te nemen.
Kun je mooi met minder toeren maaien, echter het opstarten gaat dan wel een heel stukje zwaarder.

Bij de schijvenmaaier met FlexiSwat kun je standaard al de poelie's gewoon omwisselen voor de keuze 1000/750. En als het opstarten dan ook nog eens lichter gaat, gaat dat nogal een beetje schelen. + dat je echt onder alle omstandigheden een super strak zwad hebt.
fendt-412
En geen geveeg met gras over de grond wat je met zwadwielen wel hebt, zeker als het nat zal het er zeker niet smakelijker op worden.
hobbyboer
Quote @Loeideutz:
Het lijkt mij een leuk systeem

@Husqvarna

Mij ook, voor extra krachten en brandstof verbruik ben ik niet bang: Ik verwacht dat een toerental van de vijzel een stuk lager zal zijn als bv een kneusrotor en het brandstofverbruik dus ook, denk ik?
hobbyboer
@fendt-412 idd smakelijkheid en ook grond omdat wij veel nieuw grasland hebben door bloembollen en pootaardappels in het bouwplan. Ik zie veel voordelen, ben nog een beetje huiverig voor een beetje extra gewicht en vrees het ergste voor de prijs...
cvdebegaaiers
Kun je niet net als op een kuhn achtermaaier, 2 geleiders van het gras die het naar binnen gooien doordat de kneuzer het naar achter gooit, /--\ dat idee krijg je dan. Of is dit niet maakbaar op frontmaaiers? Het is maar een idee.
Loeideutz
@hobbyboer Daar had ik even niet aan gedacht. Maar ik begrijp dat er dus geen kneuzer op zit. Dan zijn krachten en brandstofverbruik inderdaad minder. Maakt het systeem denk ik wel minder interessant voor boeren die wel willen kneuzen bij het maaien voor kuilen.
fastrac3155
Dat systeem met de vijzel moet gewoon goed werken lijkt mij, dit is het zelfde idee als wat krone op zijn big m's monteert voor midden afleg, en die moeten 3,5 m werkbreedte verplaatsen.

grootste verschil tussen schijf en trommel maaier is gewoon de vermogensbehoefte, deze ligt volgens de wijze geleerden o p deze wereld lager bij een schijven maaier, (heb met beide gemaaid mr merk niet heel veel verschil), mr de trommel maait wel beter in platliggend gras.

de trommelmaaier is echter wel een bedreigde machinesoort aan het worden want je ziet ze steeds minder.
hobbyboer
Toch maar even rondgebeld vandaag, en er stond er eentje 2 dorpen verderop. Een demo, jammer, had ik even iets eerder moeten weten, dan had ik hem zelf kunnen proberen.
EA_MF
Quote @cvdebegaaiers:
kun je niet net als op een kuhn achtermaaier, 2 geleiders van het gras die het naar binnen gooien doordat de kneuzer het naar achter gooit, /--\ dat idee krijg je dan. Of is dit niet maakbaar op frontmaaiers? Het is maar een idee.

Voor stalvoeren moet je niet kneuzen, krijg je snel broei in het gras voor het voerrek, zonder kneuzers en met van die zwadwielen, of dus die vijzels

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2