Illustratie van:

Deutz F2L712 - kilos aantrekken

Hallo,

ik ben bezig met een nieuwe koppakking te plaatsen in mijn deutz F2L712 maar weet er soms iemand op hoeveel kilo ik kopen weer moet vast trekken ?

MVG
Maarten

Deel dit topic

Reacties

albert-fendt
Kwartslag voordat hij breekt
weurding
Gaat met graden geloof ik, het fijne weet ik er niet van, misschien kan korporaalservice.nl/ je hiermee helpen
Arrie94
Wat bedoel je precies? Aanhaalmoment van de kopbouten?
Oldtimer-fan
@maarten de backer

Bedoel je niet de klepdekselpakking? Want voor zover ik weet heeft een F2L712 motor geen kop. Bedoel je die 2 bolle koepeltjes bovenop de motor?
Quote @Oldtimer-fan:
nee tussen u motor blok en die blok met u koelribben zit nog een metalen ring en dat moet ik weten op hoeveel kilo ik deze moet aantrekken.
@Arrie94 hoe het juist noemt weet ik nie maar ge moet dat doen met een momentsleutel
old man jose
Daar moet je een momentsleutel voor koppen, dan kun je de kopen wel aandraaien dus.
goeiedag eem
@maarten de backer als eerst de draad geten en alles goed schoonmaken zodat de bouten er mooi netjes in lopen, dan draai je de bouten er eerst met de hand in tot hij net vast zit(let er wel op dat je de dikke ringen, +/- 10 mm dik, die in de alu koppen zitten er onder hebt)dan trek je de bouten kruislinks per cilinder kop hand vast +/- 35nm, dan trek je de bouten kruislinks 45 graden aan (dus geen aanhaal montenten)dit doe je intotaal 4 keer zodat je op 180 graden uitkomt, wel deze stappen volgen want anders kan je de kop scheef trekken en gaat hij lekken in het boek staat in totaal 135 graden na trekken maar ik heb van een monteur het advies gekregen om naar 180 graden te gaan, heb ik ook gedaan met onze deutz. en om die 45 graden te meten leg je er gewoon een graden boog onder die je op 45 graden instelt en trek je op het oog de sleutel 45 graden verder, dan zit je er niet veel naast
@goeiedag eem
zeer bedankt nu kan ik voort

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L712 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
534